Konttorit
1 min luettu

Sponda saa luvan rakentaa uuden talon Helsingin keskustaan

14/12/2022, 09:50
Sponda saa luvan rakentaa uuden talon Helsingin keskustaan
”On ollut todella innostavaa suunnitella rakennusta paraatipaikalle Helsingin ydinkeskustaan. ”, sanoo Sarlotta Narjus, SARC Architectsin toimitusjohtaja ja hankkeen pääsuunnittelija.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda suunnittelee Helsingin ydinkeskustaan, osoitteeseen Mannerheimintie 14 uutta korkeatasoista toimisto- ja liiketilakiinteistöä, jossa ensiluokkainen design yhdistyy kestävän rakentamisen periaatteisiin. Helsingin kaupunki on myöntänyt uudisrakennukselle rakennusluvan, ja hankkeen aktiivinen markkinointi käynnistyy pian.

Noin 17 000 neliömetriä kattava rakennus tarjoaa yli 12 300 neliömetriä toimistotilaa sekä kuusi liiketilaa ja yhden ravintolatilan.

”Helsingin keskustassa on rajallinen määrä suuria, moderneja ja muunneltavia tiloja, jotka sopivat yritysten pääkonttoreiden ja lippulaivamyymälöiden tarpeisiin ja vaatimuksiin. Olen todella tyytyväinen, että kaupunki on hyväksynyt lupahakemuksemme, jonka myötä voimme kehittää yhdelle Helsingin keskeisimmistä paikoista, Mannerheimintie 14:ään huippuvastuullisen ja tiloiltaan joustavan toimisto- ja liiketilakiinteistön. Kestävää kehitystä edustava hankkeemme kehittää samalla kaupunkiympäristöä ja auttaa edistämään keskusta-alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä”, sanoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Energiankulutukseltaan hiilineutraali

Uusi rakennus tulee olemaan yksi Helsingin ydinkeskustan energiatehokkaimmista rakennuksista ja käytönaikaiselta energiankulutukseltaan hiilineutraali. Verrattuna nykyisen rakennuksen remontointiin käyttäjäkohtainen hiilijalanjälki tulisi uudisrakennuksessa olemaan 34 % pienempi.

Rakennuksessa tullaan käyttämään uusiutuvaa energiaa, ja sähkö tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla ja tuulivoimalla. Sponda tavoittelee uudelle rakennukselle korkeimman tason LEED Platina-ympäristösertifikaattia sekä WELL-sertifikaattia. Lisäksi hanke täyttää EU taksonomian vaatimukset

#sponda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0