Sponsoroidut
1 min luettu

SRV Infra toteutti polttoainekentän betonirakenneurakan Vuosaaren biolämpölaitoksessa

1/06/2022, 06:26
SRV Infra toteutti polttoainekentän betonirakenneurakan Vuosaaren biolämpölaitoksessa
Sponsoroidut
Like 0

Yhteensä urakassa valettiin noin 11 000 m3 rakennebetonia ja SRV:n työmaan vahvuus Vuosaaren biolämpölaitoksen työmaalla oli noin 35 henkilöä.

”Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme luovuttaa tämän onnistuneen rakennusteknisesti haastavan hankkeen tilaajalle. Hanke oli SRV:lle mielekäs myös siksi, että yhtiömme pyrkii torjumaan osaltaan ilmastonmuutoksen kiihtymistä ja meille on tärkeää olla mukana rakentamassa hiilineutraalia tulevaisuutta. Tämä hanke on tyyppiesimerkki siitä, miten luomme elinkaariviisasta todellisuutta yhdessä kumppaneidemme kanssa”, SRV:n infrarakentamisen johtaja Heikki Pöyhönen kertoo tiedotteessa.
”Polttoaineen vastaanotto käsittää neljä erillistä materiaalin purkulinjaa ja käsittelylaitteiston. Varastosiilon tilavuus on noin 5 000 m3 ja sata metriä pitkän A-varaston tilavuus noin 26 000 m3. Varastokapasiteetti riittää noin kolmen vuorokauden polttoainetarpeisiin ajettaessa laitosta täydellä teholla. Hyvän yhteistyön ansiosta tämä iso kokonaisuus valmistui ajoissa”, summaa rakennuttamispäällikkö Sami Sihvo Helenistä.
Helenin Vuosaaren biolämpölaitos rakennetaan Vuosaaren voimalaitosalueelle ja sillä korvataan fossiilista lämmöntuotantoa. Helen on nopeuttanut siirtymistään hiilineutraaliin energiantuotantoon ja luopuu kivihiilen käytöstä vuonna 2024 viisi vuotta alkuperäistä aikataulua aikaisemmin. Uuden biolämpölaitoksen pääpolttoaineena on metsätalouden sivutuotteena syntyvä metsähake, joka ei ole muutoin hyödynnettävissä. Kokonaisuudessaan Vuosaaren biolämpölaitos valmistuu käyttöön vuonna 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0