Uutiset
1 min luettu

SRV laskee rakentamisen luontojalanjäljen

2/07/2024, 06:37
SRV laskee rakentamisen luontojalanjäljen
Kuva: SRV
Toimitus Toimitus
Like 0

SRV käynnistää yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa tutkimushankkeen luontojalanjäljen laskemiseksi. Luontojalanjäljenlaskenta on jatkoa SRV:n elinkaariviisaille työmaille, joiden seurauksena yhtiön työmaiden päästöt ovat laskeneet 80 prosenttia vuodesta 2022.

Hiilijalanjälkeä käytetään jo yleisesti organisaatioissa ilmastohaittojen arviointiin, mutta vastaavanlaisia työkaluja rakentamisen luontojalanjäljen arviointiin ei vielä kunnolla ole. Tämän vuoksi SRV laskee ensimmäisenä suomalaisena rakennusliikkeenä luontojalanjälkensä yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa. Samaan tutkimushankkeeseen osallistuvat myös Tampereen ja Espoon kaupungit. Tutkimushankkeessa hyödynnetään Jyväskylän yliopistossa kehitettyä organisaatioiden luontojalanjäljen laskentamenetelmää.

– Kansainvälinen tiedeyhteisö on painottanut, että haittojen pienentämiseen pyrkivissä ratkaisuissa pitäisi ottaa huomioon samanaikaisesti ilmastonmuutos ja luontokato. Toistaiseksi laajasti käytössä olevat standardit ja sopivat työkalut luontojalanjäljen laskentaan puuttuvat, kertoo SRV:n kehitysjohtaja Miimu Airaksinen.

#srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0