Kaupat
2 minuutteja luettu

SRV myy asuntoportfolion eQ:lle

19/05/2023, 03:00
SRV myy asuntoportfolion eQ:lle
Molempien kohteiden osalta rakentaminen käynnistyy loppukeväästä 2023, ja talojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2025 alussa.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Sopimusten arvo on yhteensä 35 miljoonaa euroa ja hankkeet kirjataan SRV:n tilauskantaan toukokuulle.

Kauppaan kuuluu kaksi asuinkerrostaloa Tampereelta ja Espoosta.

SRV myy kahden asuinkerrostalon sisältävän asuntoportfolion eQ:n hallinnoimalle asuntorahastolle. Sopimuksiin sisältyvät Tampereen Kissanmaalla sijaitseva asuintalo Asunto Oy Tampereen Kissanpäivät sekä Espoon Perkkaalla sijaitseva Asunto Oy Espoon Anna Sahlsténinkatu 15.

Molempien kohteiden osalta rakentaminen käynnistyy loppukeväästä 2023, ja talojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2025 alussa.

”Hankkeet ovat luontevaa jatkumoa aiemmalle yhteistyöllemme eQ:n kanssa, ja olemme ilolla lähdössä toteuttamaan näitä kahta asuntokohdetta. Kauppa on erinomainen esimerkki SRV:n tiiviissä yhteistyössä sijoittajien kanssa tehtävistä omakehitteistä hankkeista”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Tampereen Kalevan läheisyyteen rakentuvaan Tampereen Kissanpäiviin tulee yksiöitä, kahden tai kolmen huoneen asuntoja sekä yksi neliö. Asuntoja rakennetaan yhteensä 52 kpl. Taloyhtiön lämmitys toteutetaan maalämmöllä, jolla tuotetaan myös huoneistokohtainen lattialämmitys ja -viilennys. Asuinneliöitä kohteessa on yhteensä 2 355 m2.

Anna Sahlsténinkadulle tulee yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Asuntoja rakennetaan yhteensä 86 kpl. Taloyhtiön lämmitysmuotona on kaukolämpö. Asuinneliöitä kohteessa on yhteensä 3 775 m2.

Molempien rakennusten energiatehokkuusluokka on A-luokkaa, ja kohteissa käytetään aurinkopaneelien tuottamaa sähköä kiinteistöjen sähkön tarpeeseen. Lisäksi kohteiden autopaikat varustetaan sähköauton latausvalmiudella.

”Kohteet täydentävät monipuolista tarjontaamme Espoossa ja Tampereella sekä vastaavat myös hyvin kestävän sijoittamisen tavoitteisiimme. SRV:n kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja toivomme, että tämä jatkuu uusien hankkeiden parissa myös tulevaisuudessa”, sanoo sijoitusjohtaja Markus Pitkänen eQ Varainhoito Oy:stä.

#eq #yrityskauppa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0