Energia
1 min luettu

SRV myy osuutensa Fennovoimasta

7/02/2022, 09:44
SRV myy osuutensa Fennovoimasta
Kuvaa rajattu. Kuva: Fennovoima (CC BY-NC-ND 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Muiden Fennovoiman omistajien tavoin SRV ei ole suuri energiankäyttäjä tai energiayhtiö, vaan olemme vuonna 2015 lähteneet mukaan hankkeeseen nimenomaan rakentamisen liiketoiminnan näkökulmasta, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola toteaa.

– Oletetut rakentamisen projektinjohtotehtävät, jotka ovat olleet omistuksen perusteena, eivät ole toteutuneet. Tämän seurauksena, vuonna 2015 allekirjoitettujen sopimusten tarkoittamalla tavalla, olemme päätyneet myymään osuutemme hankkeesta, hän jatkaa.

SRV tuli tytäryhtiönsä SRV Voima Oy:n kautta vuonna 2015 Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi ja antoi samalla rahoitussitoumuksen, joka vastasi 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoimasta. Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi liittyminen oli lisä sopimuskokonaisuuteen, jossa SRV allekirjoitti laitostoimittaja RAOS Project Oy:n ja pääurakoitsija Titan-2:n kanssa sopimuksen yhteistyöstä Fennovoiman ydinvoimalan rakentamisessa.

SRV, Rosatom ja Titan-2 ovat sopineet järjestelystä, jolla SRV irtaantuu Fennovoiman omistuksesta, ja samalla sen vuonna 2015 tehdyt Hanhikivi 1 -hankkeen rakentamisen projektinjohtoa koskevat sopimukset päättyvät. SRV Voima Oy:n omistus siirtyy nyt tehdyssä sopimusjärjestelyssä Rosatom-konserniin kuuluvalle RAOS Voima Oy:lle.

Sopimusjärjestelyn voimaantulo edellyttää vielä työ- ja elinkeinoministeriön lupaa. Voimaantulon arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 aikana.

#fennovoima #hanhikivi 1 #osakekaupat #raos voima oy #rosatom #srv #talous #ydinvoima #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0