Uutiset
1 min luettu

SRV myy osuutensa Venäjällä

18/11/2022, 14:42
SRV myy osuutensa Venäjällä
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

SRV ja sen suomalaiset kanssasijoittajat ovat myyneet omistuksensa Jupiter Realty 1 B.V.-yhtiössä, joka omistaa Pietarissa sijaitsevan Okhta Mall -kauppakeskuksen, kyproslaiselle Geomare Investments Limited -kiinteistösijoitusyhtiölle. Myynti on osa SRV:n toimenpiteitä, joilla se irrottautuu Venäjän liiketoiminnoista.

Yhtiö ilmoitti Venäjän Ukrainassa käynnistämän hyökkäyssodan seurauksena tutkivansa mahdollisuuksia nopeuttaa irtautumista Venäjältä. Ilmoituksensa jälkeen SRV on pyrkinyt edistämään irtautumistavoitetta neuvottelemalla Venäjällä sijaitsevien omaisuuserien myynnistä. Yhtiö on alaskirjannut taseestaan sen Venäjällä sijaitsevat kauppakeskusomistukset, ja sen Venäjällä sijaitsevalla tonttiomistuksella on yhtiön taseessa vähäinen arvo.

SRV on omistanut vuonna 2016 avatusta Okhta Mall -kauppakeskuksesta suoraan 45 prosenttia ja välillisesti noin 27 prosenttia, ja vastannut kauppakeskuksen operatiivisesta toiminnasta. Okhta Mall -kauppakeskuksen myynnin jälkeen SRV on osaomistajana kahdessa venäläisessä kauppakeskuksessa osakkuusyhtiöiden kautta. Sen lisäksi SRV:llä on Venäjällä yksi tonttiomistus.

SRV:n osuus kauppakeskuksen myyntihinnasta on noin 4,3 miljoonaa euroa. Myynnillä ei ole vaikutusta SRV:n operatiiviseen liikevoittoon.

SRV jatkaa aktiivisesti neuvotteluja, joilla yhtiö tähtää loppujen Venäjällä sijaitsevien omaisuuseriensä myyntiin.

#srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0