Laivanrakennus
1 min luettu

SRV toteuttaa 19 miljoonan euron laivanrakennushallin rakennusurakan Raumalla

13/10/2021, 13:29
SRV toteuttaa 19 miljoonan euron laivanrakennushallin rakennusurakan Raumalla
RMC:n uuden monitoimihallin rakennustyöt aloitetaan Rauman telakalla marraskuussa. Kuva: SRV
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

SRV on solminut sopimuksen monitoimihallin rakentamisesta perustettavan kiinteistöosakeyhtiön kanssa, jonka puolesta Rauma Marine Constructions (RMC) on allekirjoittanut sopimuksen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 19 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen laajuus on noin 13 000 bruttoneliömetriä ja suunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan noin 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea. Rakennus on tarkoitettu ensi sijaisesti pienempien viranomaisalusten rakentamiseen, mutta sitä on tarkoitus käyttää myös matkustaja-autolauttojen rakentamiseen.

– Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Laivue 2020 -hankkeeseen, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2021 ja uusi monitoimihalli valmistuu vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

Monitoimihallin arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehti Tero Leino, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka ja talotekniikkasuunnittelusta Planneri Group ja LST-Engineering Oy.

#monitoimihalli #rauma #rmc #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0