Rakentaminen Koulu
2 minuutteja luettu

SRV toteuttaa 35 miljoonan euron monitoimitalon Lappeenrantaan

22/11/2021, 13:14
SRV toteuttaa 35 miljoonan euron monitoimitalon Lappeenrantaan
Havainnekuva Lappeenrannan Sammontalosta. Kuva: SRV, AS LL TK Arkkitehdit Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lappeenrannan kaupunki on valinnut SRV:n toteuttamaan kaupungin uuden monitoimitalo Sammontalon. Hanke toteutetaan kaksivaiheisena, jakautuen kehitys- ja toteutusvaiheisiin. Kehitysvaihe alkaa välittömästi ja toteutusvaiheen arvioidaan alkavan touko-kesäkuussa 2022, jolloin hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan. Monitoimitalo valmistuu vuoden 2024 aikana.

Monitoimitaloon rakennetaan tilat perusopetuksen vuosiluokille 1- 9, varhaiskasvatukselle ja esi- sekä valmistavalle opetukselle, kirjastolle, nuorisotoimelle, oppilashuollolle ja liikuntapalveluille. Kaksikerroksiseen koulurakennukseen tulee tilat päiväkodin 126 lapselle, 63 esiopetuksen piirissä olevalle oppilaalle ja perusopetuksen 640 oppilaalle. Kirjasto, oppilashuolto sekä nuorisotilat täydentävät kokonaisuutta ja tuovat synergiaetuja koko alueen väestölle. Samalla rakennetaan myös noin 1 600 neliön liikuntahalli.

Rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä, ja hankkeen kokonaisarvo on noin 35 miljoonaa euroa.

– Sammontalon hanke tukee hienosti SRV:n elinkaaristrategiaa, eikä vähiten siksi että tilaajan tavoitteena on toteuttaa pääosin puurakenteinen rakennus, SRV:llä hankkeesta vastaava projektijohtaja Harri Martin sanoo.

Hankkeen tavoitteena on vähentää Sammontalon koko elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä, jonka vuoksi tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon puuta rakennusmateriaalina. Sammontalohankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtuurikilpailun ehdotuksellaan Valkoinen piha voittanut AS LL TK Arkkitehdit Oy.  Käyttäjät pidetään mukana suunnitteluprosessissa.

Lappeenrannan kaupunki valittiin yhdeksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista lokakuussa 2020. Kaupunki jatkaa toimenpiteitä ilmasto- ja energiakysymyksissä, kiertotalouden edistämisessä, luonnon monimuotoisuuden vahvistamisessa sekä puhtaiden vesistöjen puolesta.

– Lappeenrannan kaupungilla on paljon kunnianhimoisia tavoitteita Sammontalo-hankkeeseen liittyen. Yhteistoiminnallinen projektinjohtourakka valittiin toteutusmuodoksi ensisijaisesti siksi, että meillä on mahdollisuus saada urakoitsijan kustannusosaaminen ja innovaatiot mukaan jo suunnitteluvaiheeseen, Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen sanoo.

#lappeenranta #monitoimitalo #puu #puurakentaminen #sammontalo #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0