Koulu
1 min luettu

SRV toteuttaa 800 lapsen koulukeskuksen Kangasalle

8/11/2021, 10:12
SRV toteuttaa 800 lapsen koulukeskuksen Kangasalle
Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kolmikerroksiseen koulurakennukseen tulee tilat päiväkodin 140 lapselle ja 0-6 -luokkien 665 lapselle. Koulu rakentuu Kangasalan uudelle asuinalueelle Lamminrahkaan. Rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Samalla rakennetaan myös noin tuhannen neliön liikuntasali. Koulurakennuksen rakentaminen alkaa maanrakennustöillä marraskuussa 2021 ja kokonaisuus valmistuu kesäkuussa 2023.

– Lamminrahkan koulukeskus on meille tärkeä hanke. Koulukeskus sijoittuu Lamminrahkan torin ja kävelyraitin yhteyteen ja se tulee olemaan koko Lamminrahkan alueen keskus. Olemme tyytyväisiä saadessamme kokeneen urakoitsijan toteuttamaan koulukeskushanketta, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta. Julkisivujen päämateriaaleina ovat kotimainen paikalla muurattu tiili ja puu. Vesikatolle sijoitetaan aurinkokeräimiä- ja paneeleja. Lämmityksessä sekä jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä.

#kangasala #lamminrahkan koulukeskus #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0