Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

SRV valittu Turun Herkules-korttelin toteuttajaksi

13/06/2024, 08:25
SRV valittu Turun Herkules-korttelin toteuttajaksi
Kuva: SRV
Toimitus Toimitus
Like 0

SRV ja Senaatti-kiinteistöt ovat sopineet Turun Herkuleksen korttelin suunnittelusta ja tontinluovutuksesta. Turun keskustaan Auranjoen rannalle kaavoitettavaan kortteliin tulee asuin-, toimisto- ja liiketilaa. Nyt allekirjoitetaan kiinteistökaupan esisopimus ja lopullinen kiinteistökauppa tehdään korttelin asemakaavan tultua lainvoimaiseksi.

Senaatti-kiinteistöt järjesti Turun Herkuleksen korttelista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailun voittajaksi valittiin SRV:n ja TA-Yhtymä Oy:n ehdotus nimeltä Uoma. Ehdotuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Lundén Architecture Oy.

Kokonaisuus sisältää vapaarahoitteista asumista noin 8700 kerrosalaneliömetriä ja toimisto- sekä liiketilaa noin 4300 kerrosalaneliömetriä, joihin toteutetaan SRV:n omakehitteisiä hankkeita. Lisäksi kortteliin tulee noin 3000 kerrosneliömetriä hintasäädeltyä kohtuuhintaista asumista, jonka toteuttaa TA-Yhtymä Oy.

– Lähdemme suurella ilolla toteuttamaan Herkules-korttelia Turun kaupungin parhaimmalle paikalle Aurajoen varrelle. Hanke tukee hienosti SRV:n strategisia tavoitteita kasvattaa toimitilojen ja asuntojen omakehitteisten hankkeiden osuutta portfoliossamme. Korttelin keskiössä on elinkaariviisas rakentaminen, toteutamme hankkeen kestävästi ja ympäristön huomioiden, kommentoi SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Jukka Aaltonen.

#srv #turku
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0