Infrastruktuuri
1 min luettu

SRV:lle 26 miljoonan euron allianssisopimus Finavian kanssa

17/08/2021, 08:20
SRV:lle 26 miljoonan euron allianssisopimus Finavian kanssa
Havainnekuva Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaan kuuluvasta uudesta terminaalirakennuksesta ja muutoksista nykyiseen T2:een. Kuva: Finavia Oyj
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

SRV on tehnyt Finavian kanssa allianssisopimuksen muutostöistä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:een. Sopimuksen arvo on kokonaisuudessaan 27 miljoonaa euroa, ja SRV:n osuus siitä on noin 26 miljoonaa. Terminaali 2:n laajennus- ja muutostöistä vastaavaan allianssiin kuuluvat Finavian ja SRV:n lisäksi suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja Ramboll Finland Oy.

Muutostyöt käsittävät noin 35 000 neliömetrin alan. Tarkoituksena on uudistaa nykyiset lähtö- ja tuloaulat, ja sulauttaa ne osaksi lentojen porttialuetta ja keskitettyä matkatavara-aulaa. Rakenteilla olevassa uudisosassa sijaitsevat vuonna 2022 avattava pääsisäänkäynti sekä uudet tulo- ja lähtöhallit.

– Terminaali 2:n laajennus- ja muutoshanke on merkittävä osa Finavian yli miljardin euron investointiohjelmaa. Tavoitteenamme on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa merkittävänä eurooppalaisena lentokenttänä ja lentoliikenteen solmukohtana, sanoo Finavian projektijohtaja Martti Nurminen.

#arkkitehtitoimisto ala oy #arkkitehtitoimisto hkp oy #finavia oyj #helsinki-vantaan lentoasema #muutostyöt #ramboll finland oy #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0