Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

SRV:lle ja Destialla 180 miljoonan euron sairaalainfraurakka

14/12/2021, 12:42
SRV:lle ja Destialla 180 miljoonan euron sairaalainfraurakka
Laakson yhteissairaala. Kuva: SRV Yhtiöt Oyj
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Infratöiden alaurakka-allianssin kehitysvaihe alkaa välittömästi ja infrarakennustöiden on tarkoitus alkaa valmistelevilla töillä keväällä 2022. Tunnelilouhinnat on tarkoitus käynnistää heti perään kesällä 2022. Infratöiden osalta työt jaetaan vuosille 2022-2026.

SRV:n osuudessa louhitaan ja rakennetaan valmiiksi maanalaisiin tiloihin sijoitettavat pysäköintipaikat sekä tulevan sairaalan huoltotilat. SRV:n urakassa maanalaisissa louhinnoissa kiveä louhitaan noin 280 000 kiintokuutiota.

– Louhinnat tärinäherkässä ympäristössä keskellä tiivistä kaupunkirakennetta on meille tuttua infrarakentamista, kuvailee Heikki Pöyhönen, SRV Infra Oy:n toimitusjohtaja hankkeeseen lähtöä.

Laakson yhteissairaala on Helsingin kaupungin ja HUSin yhteishankkeena toteutettava psykiatrisiin ja elimellisiin sairauksiin hoitoa tarjoava sairaala. Sairaalaan toteutetaan tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Sairaalakampuksen viimeisen vaiheen arvioitu valmistuminen on vuonna 2030. Kokonaispinta-alaltaan Laakson yhteissairaala tulee olemaan noin 190 000 bruttoneliömetriä.

#destia #helsinki #laakson yhteissairaala #srv infra #srv rakennus oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0