Rakentaminen
1 min luettu

SRV:lle Kulttuurikasarmin rakennustyöt Kampissa

20/08/2021, 11:54
SRV:lle Kulttuurikasarmin rakennustyöt Kampissa
Helsingin vanhasta linja-autoasemasta tehdään Kulttuurikasarmi. Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

SRV aloittaa Helsingissä jälleen uuden historiallisen rakennuksen peruskorjaustyöt. Kyseessä on tällä kertaa 1830-luvulla valmistunut Turun kasarmin huoltorakennus, jossa sittemmin toimi Helsingin vanha linja-autoasema. Peruskorjauksen ja laajennusten avulla rakennus muutetaan viihde- ja kulttuurikeskukseksi, johon tulee niin elokuvateattereita, ravintoloita, baareja ja lasipaviljonki sekä iso sisätapahtumatila terasseineen. Lasipalatsinaukiolle nousee myös tapahtumalava. Hintaa Kulttuurikasarmi-hankkeelle tulee 30 miljoonaa euroa.

– Toteutamme kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen peruskorjauksen sen alkuperää kunnioittaen. Samalla luomme uudenlaista elinkaariviisasta kaupunkirakennetta, jossa hyödynnämme entistä paremmin rakennuksen ympärillä olevaa tilaa, mikä on erityisen arvokasta kaupunkirakenteen yhä tiivistyessä, sanoo SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

SRV tekee parhaillaan vastaavia historiallisten rakennusten peruskorjauksia Helsingissä myös Elannon talossa Hakaniemessä ja Snellmanian kiinteistössä Unioninkadulla. Kulttuurikasarmihankkeen suunnittelu on aloitettu, ja rakentaminen sekä peruskorjaus käynnistyvät syksyllä 2021. Uusi viihtymisen keskus valmistuu vuonna 2023.

Vanhaa rakennusta laajennetaan maanalaisilta osuuksilta Lasipalatsinaukion alapuolelle sekä lasisella paviljongilla Narinkkatorin suuntaan. Rakennuksessa tulee olemaan yksi maanalainen kerros, kaksi maanpäällistä kerrosta ja ullakko. Rakennuksen julkisivut kunnostetaan ja ennallistetaan. Peruskorjattavan rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sarc Oy.

#föreningen konstsamfundet r.f #helsinki #kulttuurikasarmi #peruskorjaus #sarc oy #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0