Arkkitehtuuri
3 minuutteja luettu

SRV:n rakentama Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu -- kunnan historian suurin investointi

29/06/2022, 13:17
SRV:n rakentama Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu -- kunnan historian suurin investointi
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kirkkonummen kunnalle uusi hyvinvointikeskus on sen historian suurin investointi, jonka kokonaiskustannus oli noin 48,5 miljoonaa euroa ja josta SRV:n osuus on noin 32 miljoonaa euroa. Rakennushanke sujui saumattomasti SRV:n ja Kirkkonummen kunnan välisen tiiviin yhteistyön myötä.

Juuri valmistunut nelikerroksinen Kirkkonummen hyvinvointikeskus on pinta-alaltaan 12 380 neliötä. Jokiniittyyn uimahallin pohjoispuolelle rakentuneeseen hyvinvointikeskukseen siirtyvät kaikki Kirkkonummen keskustan sosiaali- ja terveyskeskuksessa sijaitsevat palvelut sekä lähes kaikki perusturvan avopalvelut keskustan muista toimipisteistä. Hyvinvointikeskus otetaan virallisesti käyttöön 1.12.2022. Kirkkonummen hyvinvointikeskuksessa työskentelee tulevaisuudessa jopa 340 työntekijää ja se palvelee noin tuhatta asiakasta joka päivä.

kirkkonummen

Paljon kokemusta kuntasektorista

”SRV on asiantuntija tämäntyyppisten monikäyttöisten tilojen rakentamisessa ja meille on eri hankkeiden myötä kertynyt paljon kokemusta ja hyviä käytäntöjä nimenomaan terveydenhuollon ja vaativien erikoistilojen rakentamisesta. Meillä on myös paljon kokemusta kuntasektorista rakennushankkeiden tilaajana. On ollut hienoa olla rakentamassa kohdetta, joka palvelee kaikkia kirkkonummelaisia ”vauvasta vaariin”. Haluamme myös kiittää Kirkkonummen kuntaa sujuvasta yhteistyöstä tämän rakennushankkeen aikana”, SRV:n projektipäällikkö Teemu Lohilahti sanoo tiedotteessa.
”Kirkkonummelaiset saavat monipuolisen palvelukeskuksen. SRV:n kanssa hyvässä yhteistyössä toteutettu uusi, moderni rakennus mahdollistaa monialaisen yhteistyön ja lisää sekä asukkaiden että henkilökunnan hyvinvointia”, toteaa yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen Kirkkonummen kunnasta.

kirkknummin1

Energiatehokkkuus huomioitu

Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään luonnonvaloa mahdollisimman paljon ja rakennuksen massoittelussa on huomioitu erityisesti energiatehokkuus. Kaupunkikuvallisesti rakennuksen erityispiirteenä on sen julkisivua verhoava näyttävä pystysuuntainen massiivipuulankkurimoitus. Rimoitus on asennettu rakennuksen aurinkoisiin ilmansuuntiin suuntautuville julkisivuille näkö- ja auringonvalosuojaksi, sekä antamaan rakennukselle omaleimaisen ilmeen. Massiivipuulankkurimoitus myös estää rakennuksen ylikuumenemista ja pienentää jäähdytysenergiankulutusta, päästäen kuitenkin samalla luonnonvaloa kauniisti sisään. Käsittelemätöntä, säänkestävää ja huoltovapaata massiivipuulankkua asennettiin julkisivuun yhteensä 11 kilometriä.
SRV on toteuttanut Kirkkonummella viime vuosina myös useita muita rakennushankkeita, kuten elinkaarihankkeena toteutetun Jokirinteen oppimiskeskuksen ja Kirkkonummen uuden pääkirjaston.

#kirkkonummen kunta #srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0