Energia
2 minuutteja luettu

SRV:n toteuttama energiatehokas ja elinkaariviisas toimitilakohde Vantaan Pressin B-talo harjakorkeudessaan

17/06/2022, 06:52
SRV:n toteuttama energiatehokas ja elinkaariviisas toimitilakohde Vantaan Pressin B-talo harjakorkeudessaan
Pressi B-talo Valokuvaaja: SRV
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Logistisesti erinomaisella sijainnilla oleva Pressi on tulevaisuuden toimitilatarpeita varten suunniteltu energiatehokas ja elinkaariviisas toimistorakennuskohde. Maalämmöllä lämpiävä Pressi sijaitsee Kehäradan, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän varressa lähellä lentokenttää ja lyhyen kävelymatkan päässä Vantaankosken juna-asemalta. Pressi on suunniteltu siten, että se soveltuu hyvin erilaisiin työnteon vaatimuksiin ja sitä voidaan hyödyntää muuntojoustavasti monitilatoimistona ja pienimuotoiseen tuotanto-, varasto- tai logistiikkatoimintaan.

“Vantaankoski on yksi kaupunkimme merkittävimmistä ja vireimmistä yritysalueista ja nyt rakenteilla oleva toimitilahanke hieno lisä alueen tarjontaan. Vantaankoski on korkean osaamisen työpaikkojen alue, josta tavoittelemme Suomen johtavaa teknologiakeskittymää”, visioi kiinteistöjohtaja Antti Kari Vantaan kaupungilta lehti-tiedotteessa.

Pressin suunnittelussa ja talotekniikassa on korostettu energiatehokkuutta ja elinkaariviisautta. Kohteessa käytetään energiaa säästäviä innovaatioita, kuten energiakentäksi räätälöityä maalämpöjärjestelmää. Kohde rakennetaan täyttämään LEED Gold -ympäristösertifikaatin laatukriteerit, jotka määrittävät uuden sukupolven rakennusten ekologisuusstandardit.

Kolme eri rakennuskohdetta

Pressi Smart Premises -kokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä rakennuskohteesta, joista kaksi ensimmäistä on myyty kiinteistösijoitusyhtiö Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:lle. Kokonaisuuden ensimmäinen rakennus valmistui vuonna 2019 ja sen kaikki toimitilat on vuokrattu. Nyt rakennettavan B-talon vuokraus on edennyt suunnitellusti ja jo kiinnitettyjä vuokralaisia ovat muun muassa Stanley Security Oy ja Mercamer Oy.

”Rakennushanke on edennyt hyvin aikataulussaan. Nyt teemme sisävalmistusvaiheen töitä, kuten maalausta, alakattotöitä sekä talotekniikkatöitä, kuten LVI-töitä ja sähkötöitä. Seuraavaksi pääsemme tekemään piha-alueiden töitä, kuten asfaltointeja ja pihakiveyksiä. Tilaajan kanssa yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa ja rakennustyömaan henkilöstö on ollut todella motivoitunutta. Hyvä yhteishenki takaa projektin onnistumisen ja se on näkynyt tässä hankkeessa”, SRV:n projektipäällikkö Mika Karell kertoo.

Mutkatonta ja sujuvaa

”Yhteistyö SRV:n kanssa on aina yhtä mutkatonta ja sujuvaa”, kiittelee Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n kiinteistökehitysjohtaja Anne Tiainen. ”Uudishanke noudattaa vastuullisuusohjelmaamme, jonka yksi teemoista on nimenomaan hiilineutraalin kiinteistökannan tavoittelu”, jatkaa Tiainen.

”Pressi Smart Premises B- talo vahvistaa kiinteistösalkkuamme ja tuo lisää matalan hiilijalanjäljen kiinteistökantaa tarjoamaamme”, iloitsee Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Timo Valtonen. ”Tallberg omistaa jo alueella Pressi Smart Premises C -toimistorakennuksen sekä Vantaan Kehämyllyn osoitteessa Vantaankoskentie 14, joten läsnäolomme alueella vahvistuu. Uskomme alueen vetovoimaan ja olemme valmiina palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin tällä alueella”, jatkaa Valtonen.

#srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0