Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

SRV:n toteuttama Sivistyskampus Siuntion sydän valmistui elinkaarihankkeena

31/05/2022, 11:56
SRV:n toteuttama Sivistyskampus Siuntion sydän valmistui elinkaarihankkeena
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Uudet tilat mahdollistavat suomen- ja ruotsinkielisille oppilaille turvallisen ja tutun oppimisympäristön esiopetuksesta perusopetuksen loppuun asti terveellisissä ja ajanmukaisissa tiloissa keskeisellä paikalla Siuntion keskustassa. Lisäksi kampukselle on tulossa kirjasto, nuorisopalvelut, perhekeskus ja työpaja.

”Olemme iloisia tästä yhteistyöstä Siuntion kunnan kanssa. Olemme rakentaneet uuden, mittavan sivistyskampuksen, ja tulemme huolehtimaan siitä seuraavien 20 vuoden aikana. Elinkaarimalli mahdollistaa Siuntion kunnalle erinomaiset puitteet tuottaa kuntalaisille palveluja ja sivistystoiminnalle laadukasta opetusta, kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan elinkaarimallilla yhden toimijan toimesta, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen tiedotteessa.

Kaksikerroksisen rakennuksen laajuus on noin 8100 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt käynnistettiin kesäkuussa 2020. Sivistys- ja hyvinvointikampuksen toiminta käynnistyy syyslukukauden 2022 alussa.

”Sivistyskampus Siuntion sydän on Siuntion kunnan suurin yksittäinen investointihanke koko kunnan historian aikana. Elinkaarihankkeella tähdätään terveellisten ja turvallisten tilojen saamiseen laajalti opettamisen, kirjastotoimen, kuin vapaa-ajan ja kulttuurin toimijoiden käyttöön. Elinkaarihankkeeseen liittyvä 20 vuoden palvelusopimus urakoitsijan kanssa varmistaa hyvin tilojen laadukkaan ylläpidon ja erittäin energiatehokkaat sekä hiilijalanjäljenkin osalta hyvin ympäristöystävällisen elinkaarikestävän ratkaisun. Sivistyskampus Siuntion sydän on paikka monipuolisille kunnan palveluille sekä kaikelle kunnassa viriäville vapaa-ajan ja kulttuurin palveluille”, kertoo Siuntion kunnan tekninen johtaja Markus Moisio.

#srv
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0