Teräs & metalli
1 min luettu

SSAB:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Kjell eroaa

17/09/2021, 11:40
SSAB:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Kjell eroaa
SSAB:n terästehdas Raahessa. Kuva: SSAB
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

SSAB:n hallituksen puheenjohtaja on päättänyt erota tämän vuoden touko- ja kesäkuussa tapahtuneiden omistajamuutosten vuoksi. SSAB kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen. Yhtiön hallitus on tänään tulleen eroilmoituksen jälkeen päättänyt ehdottaa hallituksen nykyistä jäsentä Lennart Evrelliä hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi ja jäsenten lukumäärän supistamista seitsemään nykyisestä kahdeksasta.

Suomen valtio päätti aiemmin tällä viikolla siirtää kaikki sen erityistehtäväyhtiö Solidiumin kautta omistamat SSAB:n osakkeet valtion suoraan omistukseen. Erityistehtäväyhtiö Solidium omistaa 6,3 prosenttia ruotsalaisen teräsyhtiö SSAB:n osakkeista ja 8,0 prosenttia äänivallasta.

Valtioneuvosto perusteli tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa, että valtio-omistajan näkökulmasta on tärkeää, että Suomen suurin teollinen hiilidioksidipäästäjä konvertoi toimintansa vähähiiliseksi. Tämän vuoksi Suomen valtion strateginen intressi omistukselle on vaikuttaa yhtiön vähähiilistämistrategian nopeaan toteuttamiseen sekä laajemmin alan osaamisperustan kehittymiseen Suomessa.

#ssab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0