Teollisuus
2 minuutteja luettu

Stalalle tunnustusta

14/04/2023, 03:04
Stalalle tunnustusta
Matti Klenellin Stalalle suunnittelema kuosi MK04 on osa Red Dot Award: Product Design 2023 -palkittua kokonaisuutta.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Stalalle Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinto.

Stala voitti Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinnon kuvioiduilla ruostumattomilla StalaTex-teräspinnoillaan.

Stalan uusimmat kuvioidun ruostumattoman teräksen mallistot Trace ja Grid on palkittu Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinnolla. Mallistot on suunniteltu yhteistyössä Gert Wingårdhin ja Matti Klenellin kanssa. Kansainvälinen raati myöntää arvostetun Red Dot -palkinnon tuotteille, jotka ovat muotoilultaan ylivertaisia.

Red Dotin kansainvälinen, alan ammattilaisista koostuva raati oli saanut arvioitavakseen tuotteita yrityksiltä ja muotoilustudioilta ympäri maailman.

Useita päiviä kestäneen prosessin aikana kilpailuun ilmoitettujen tuotteiden suunnittelun laatu ja innovatiivisuus joutuivat perusteelliseen syyniin. Stalan voitto näin kovassa seurassa kertoo kuvioitujen ruostumattomien StalaTex-teräspintojen erityisestä laadusta.

Vain parhaimmat tuotteet saavat Red Dot Award: Product Design -palkinnon

Tänä vuonna kilpailussa oli osallistujia 60 maasta. Niin erilaisia kuin tuotteet keskenään olivatkin, muotoilu oli kaikissa poikkeuksellisen korkeatasoista. Sen totesi arvovaltainen, riippumattomista asiantuntijoista koostunut kansainvälinen raatikin.

Vuonna 2023 tuotteita arvioi 43 hengen raati, ja kilpailukategorioita oli kaikkiaan 51. Arviointiperusteina olivat tuotteiden sosio-kulttuuriset ulottuvuudet, käyttötarkoitus ja muotoilulliset ansiot sekä se, miten hyvin ne täyttivät hyvän muotoilun periaatteet. Osallistujia ei arvioitu suhteessa toisiinsa vaan itsenäisinä tuotteina.

”Red Dot Award: Product Design on ensimmäinen näin arvostettu palkinto Stalalle ja siksi todella merkityksellinen meille”, sanoo Stalan toimitusjohtaja Pasi Härkönen. ”Olen todella ylpeä koko tiimistä, jonka ansiosta tämän merkittävän tunnustuksen saimme. Saavutus on hieno – se kuvastaa Stalan muotoilufilosofiaa ja vahvistaa omistautuneen ja kovan työn kannattaneen. Se tuo meille varmasti kansainvälistä näkyvyyttä ja kasvattaa kiinnostusta vastuulliseen muotoiluun.”

StalaTex-laserteknologia mullistaa ruostumattoman teräksen käytön

StalaTex tuo teräkseen pehmeyttä. Laserkuvioidut, ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet on suunniteltu kestämään elämää. StalaTex‑kuosit eivät kulu kovassa käytössäkään, ja naarmuja ja likaa on hankalampi huomata kuvioidulta pinnalta. Palkittu StalaTex on vastuullisempaa kuvioitua ruostumatonta terästä.

Red Dot -palkitut Trace- ja Grid-mallistot sisältävät yhteensä 15 erilaista kuosia. Trace-mallisto on syntynyt yhteistyössä Gert Wingårdhin kanssa, ja Grid-mallisto puolestaan on luotu yhdessä Matti Klenellin kanssa. Molemmat ovat tunnettuja ruotsalaisia suunnittelijoita ja arkkitehteja.

#innovatiiviset rakentamisen ratkaisut #kodin tiloihin #muotoilu #teollisuus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0