Paperi
1 min luettu

Stora Enso investoi 23 miljoonaa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen

22/12/2021, 10:01
Stora Enso investoi 23 miljoonaa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen
Stora Enson Varkauden tehtaat työllistävät noin 400 henkilöä. Kuva: Stora Enso
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseensa. Investointiin liittyvät valmistelutyöt aloitetaan välittömästi, ja investoinnin on tarkoitus valmistua vuoden 2022 lopulla.

Varkauden tehtaalla valmistetaan valkaisematonta havusellua sekä korkealaatuisia ruskeita ja valkopintaisia aaltopahvin pintakartonkeja eli kraflinereita. Kartonkitehdas käyttää tällä hetkellä raaka-aineenaan valkaisemattoman havusellun lisäksi noin kolmasosan Suomessa kierrätetyistä kartonkipakkauksista.

– Investointi kasvattaa kierrätyskuitulaitoksemme kapasiteettia ja antaa lisää joustavuutta lisätä kierrätyskuidun käyttöä tuotevalikoimassa. Investoinnilla parannetaan myös tuotantotehokkuutta sekä kartonkikoneella että sellutehtaan kuivauskoneella tehtävillä teknisillä muutoksilla. Myös joustavuus tehdä eri tuotelaatuja asiakkaille paranee ja tehtaan kapasiteetti nousee hieman, kertoo Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan johtaja Jarkko Tehomaa.

Investointiin liittyvä ympäristövaikutusten arviointi (YVA) ja ympäristöluvan päivitys sekä investointiin liittyvät valmistelutyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi etenee tehtaan normaalikäynnin ohella ja lopulliset laiteasennukset tehdään tehtaan vuosihuoltoseisokin yhteydessä loppusyksyllä 2022.

 

#investoinnit #stora enso #talous #varkaus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0