Metsäteollisuus
1 min luettu

Stora Enson CLT-tehdas otettu käyttöön

9/10/2022, 21:42
Stora Enson CLT-tehdas otettu käyttöön
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Stora Enson uusi ristiinliimattua puuta (CLT) valmistava tuotantolaitos Ždírecissä Tšekissä on otettu käyttöön. Investoinnin arvo on noin 79 miljoonaa euroa, ja uusi laitos on yksi maailman nykyaikaisimmista CLT-tehtaista. Hanke tukee Stora Enson strategiaa hakea kasvua puupohjaisissa rakentamisen ratkaisuissa.

Hankkeen toteutus eteni suunnitellusti: investointipäätös tehtiin syyskuussa 2020 ja ensimmäinen puuelementti valmistui vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. CLT on nykyaikainen, vastuullinen rakennusmateriaali, joka mahdollistaa tarkan ja nopean rakentamisen. Tuotantolinjan arvioitu vuotuinen kapasiteetti on noin 120 000 kuutiometriä ylösajon jälkeen.

”Uusi huippuluokan tuotantolaitos sopii hyvin strategiseen integroitujen tehtaiden konseptiimme ja mahdollistaa laadukkaiden rakentamisen ratkaisujen tarjoamisen tuleville sukupolville. Tämä on Stora Ensolle tärkeä virstanpylväs, ja upeasta saavutuksesta on kiittäminen Ždírecin tiimiämme, joka ammattimaisesti piti hankkeen aikataulussa ja budjetissa”, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Lars Völkel.

Ždírecin tehtaan sijainti on ihanteellinen, sillä se on lähellä yhtiön Euroopan markkinoita. Uuden tuotantolaitoksen käynnistyminen vahvistaa entisestään Stora Enson asemaa yhtenä maailman johtavana puupohjaisten rakentamisen ratkaisujen toimittajana ja nostaa yhtiön CLT:n tuotantokapasiteetin 490 000 kuutiometriin vuodessa.

Sahan yhteydessä toimiminen tuo etua esimerkiksi raaka-aineiden, energian ja logistiikan osalta.
Uusia työpaikkoja tehtaaseen tulee runsaat sata.

Ždírec on Stora Enson neljäs CLT:tä valmistava tuotantolaitos. Muut laitokset sijaitsevat Bad St. Leonhardissa ja Ybbsissä Itävallassa ja Gruvönissä Ruotsissa.

#clt #stora enso
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0