Asunto-osakeyhtiöt
1 min luettu

Strike -- yhteisyritys Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

30/06/2022, 08:39
Strike -- yhteisyritys Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten
Alustava havainnekuva. Kuvassa etualalla Skanskan ja eQ:n hankkeet. Kuva: L Arkkitehdit Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Striken ensimmäinen hanke, Keilaniemen kalliopysäköintilaitos, on käynnistetty yhteisyrityksen perustamisen yhteydessä. Yhteisyritys on allekirjoittanut YIT:n kanssa kalliopysäköintilaitosta koskevan KVR-urakkasopimuksen ja rakennustyöt aloitetaan elokuussa. Keilaniemen kalliopysäköintilaitos tulee palvelemaan sekä Keilaniemeä että viereistä Kivimiehen aluetta. Nyt rakennettavassa ensimmäisessä vaiheessa Keilaniemen kalliopysäköintilaitokseen tulee noin 1 600 autopaikkaa. Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan 2026.

”Perustettu yhteisyritys tukee YIT:n uutta strategiaa. Sijoituksen lisäksi YIT:n rooli on toimia hankkeiden kokonaisvastuullisena urakoitsijana. On hienoa päästä aloittamaan rakennustyöt Striken ensimmäisen hankkeen, kalliopysäköintilaitoksen, parissa elokuussa,” toteaa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

”Espoon Keilaniemi on Ilmariselle yksi keskeinen osamarkkina, johon kotimaisia kiinteistösijoituksia halutaan allokoida. Yhteisyrityksen myötä Ilmarinen on vahvemmin mukana Keilaniemen kehittämisessä ja pääsee sijoittamaan tuottavasti ja pitkäaikaisesti kehitysvaiheessa oleviin merkittävän kokoluokan hankkeisiin. Yhteisyritykseen Ilmarinen tuo osaamisensa vastuullisena rakennuttajana ja pitkäaikaisena kiinteistöomistajana,” toteaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen.

”HGR:n ja YIT:n yhteisyritys Regenero on näyttänyt aiemmissa Keilaniemen hankkeissaan omaavansa edellytykset onnistuneisiin kehitysprojekteihin sekä pitkäaikaisten ja laadukkaiden toimitilojen luomiseen. Ilmarinen pitkäaikaisena sijoittajana Keilaniemen alueella tuo omaa osaamistaan kestävästä kiinteistökehittämisestä yhteisyritykseen ja parantaa samalla entisestään edellytyksiä luoda onnistuneita kiinteistökehityshankkeita alueella,” toteaa HGR Property Partners Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Helin.

Osapuolten kaupallisena neuvontajana toimi Advium Corporate Finance. Juridisena neuvonantajana toimi Avance Asianajotoimisto.

#hgr property partners #keilaniemem kiinteistökehitys strike ky #keskinäinen eläkevakuutusyhtö ilmarinen #yit suomi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0