Asunnot
1 min luettu

Suomeen ensimmäinen BREEAM-sertifikaatti

23/03/2023, 05:04
Suomeen ensimmäinen BREEAM-sertifikaatti
Asunto Oy Espoon Zeniitti, havainnekuva. Kuva: F6 Arkkitehdit Oy
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Premicon rakennuttamalle kiinteistölle Suomen ensimmäinen asuinkerrostalojen toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatti.

Asunto Oy Espoon Zeniitti on saanut toteutusvaiheen BREEAM-sertifikaatin arvosanalla ”Very Good”. Kyseessä on ensimmäinen asuinkerrostalo Suomessa, joka on sertifioitu BREEAM New Construction -ohjelmalla.

Premico toimi kohteen rakennuttajana, edustaen Morgan Stanley Real Estate Investingia (MSREI). Kohteen urakoitsijana toimi Lujatalo. Premico on luonut BREEAM-kriteerien mukaisen asuinkerrostalokiinteistöjen rakennuttamisohjeen. Ohje on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja toi nyt ansaitusti lopullisen sertifikaatin Asunto Oy Espoon Zeniitille. Hankkeen paikallisena BREEAM-konsulttina ja -arvioitsijana toimi Sweco Finland Oy.

Asunto Oy Espoon Zeniitin lopullista BREEAM-sertifikaattia haettiin alkuvuodesta. Hankkeen kaikkien osapuolten huolellisen työn ansiosta hakemukselle ei tullut yhtään lisäselvityspyyntöä toteutusvaiheen laadunvarmistuksessa. Tieto saadusta sertifikaatista on jo ehtinyt päivittyä GreenBookLive-sivustolle.

– Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia Zeniitille saavutetusta sertifikaatista. Rakennuttamisen asiantuntijamme ovat tehneet yhteistyökumppaniemme kanssa hienoa ja edelläkäyvää työtä. Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola kommentoi. –        Mikä parasta, Zeniitin toteutusvaiheen sertifikaatin pistemäärä oli suurempi kuin suunnitteluvaiheen sertifikaatin pistemäärä eli 58,5 %, iloitsee Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen. Suurin kiitos tästä tietenkin kuuluu tilaajalle eli Premicolle sekä BREEAM-konsultille eli Swecolle. Lisäksi erityinen kiitos toteutusvaiheesta kuuluu koko työmaalle, Sihvonen jatkaa.

#asuinrakentaminen #breem #kerrostalorakentaminen lujatalo #rakennuttaminen #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0