Kuljetusala
1 min luettu

Suomen ja Ruotsin välille avattiin uusi laivareitti

2/02/2022, 09:16
Suomen ja Ruotsin välille avattiin uusi laivareitti
Kuvassa vasemmalta oikealle Thomas Andersson, Stockholms Hamnar -yhtiön toimitusjohtaja, Kristoffer Tamsons (M), Region Stockholmin liikennevaltuutettu, Harry Bouveng (M), Nynäshamnin kunnanhallituksen puheenjohtaja ja Johan Edelman, Stena Linen Trade Director Baltic Sea North -alueella. Kuva: Stena Line
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Ruotsalainen laivavarustamo Stena Line on aloittanut uuden reitin liikennöimisen. 1. helmikuuta lähtien ensin Urd-alus ja toukokuusta alkaen myös Stena Gothica -alus liikennöivät Tukholman eteläpuolelta Nynäshamnista Hangon satamaan Etelä-Suomessa. Merimatkan pituus on 12 tuntia.

– Urdin lähtö kohti Suomea auttaa meitä paikkaamaan aukon verkostossamme. Uusi palvelu on syntynyt ensisijaisesti asiakkaidemme kanssa käytyjen keskustelujen ja markkinakysynnän pohjalta. Uuden reitin luominen ja sen menestyksen takaaminen vaativat myös yrittäjähenkeä sekä asialleen omistautuneen tiimin kovaa työtä. Tähän mennessä reaktiot ovat olleet hyvin myönteisiä, mikä osoittaa meidän tehneen oikean päätöksen, sanoo Johan Edelman, Stena Linen Trade Director Baltic Sea North -alueella.

Stena Linen mukaan uuden reitin  on tarkoitus vastata ennen kaikkea rahtiasiakkaiden tarpeisiin. Kummankin reitille sijoitettavan aluksen kapasiteetti on 1 600 kaistametriä ja 186 matkustajaa.

– Kyseessä on suoraviivainen rahtiin keskittyvä järjestely, joka luo uivan sillan Keski-Ruotsin ja Etelä-Suomen välille, Edelman sanoo.

– Stena Line käynnistää uuden linjan Tukholman Norvikin-satamasta, mikä korostaa vastikään rakennetun sataman tärkeyttä kestäville tavarantoimituksille Ruotsin suurimmalle kuluttaja-alueelle. Satamalla on vahvat intermodaaliset tie- ja raideyhteydet muuhun Ruotsiin, ja se on lähempänä laivaväylää kuin mikään muu satama Ruotsin itärannikolla, sanoo Fredrik Lindstål, Stockholms Hamnar -yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

#hanko #nynäshamn #rahti #rahtialus #ruots #stena gothica #stena line #urd
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0