Infrastruktuuri Rautatiet
1 min luettu

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen

3/12/2021, 15:20
Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen
Kuva: Pekka Keskinen, VR Group
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on kuitenkin vielä rajoitettu ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

– Uskomme ensimmäisten matkustajien olevan kaksoiskansalaisia, välttämättömän syyn takia matkustavia ja liikematkojen takia Venäjälle suuntaavia. Monella on sukua puolin ja toisin, ja lisäksi moni yrittäjä on riippuvainen idänkaupasta, VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri sanoo.

Matkustamiseen vaaditaan terveystodistukset. Venäjälle päin matkustaessa todistukset edellytetään kaikenikäisiltä matkustajilta, Suomeen päin ennen vuotta 2006 syntyneiltä matkustajilta.

Vainikkalan rajanylityspaikka avattiin henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä jo 18. lokakuuta. Muiden kulkumuotojen, kuten lento- ja bussiliikenteen, osalta raja on ollut auki jo pidempään.

#junaliikenne #venäjä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0