Kaupat
1 min luettu

Sweco iskee - ostaa kolme yritystä

8/05/2023, 03:00
Sweco iskee - ostaa kolme yritystä
Sweco ostaa brittiläisen rakennustarkastusyritys Ball & Berryn, suomalaisen Neva Architectsin ja ruotsalaisen Metrian mittaustekniikkaliiketoiminnan.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Sweco ostaa brittiläisen rakennustarkastusyritys Ball & Berryn, suomalaisen Neva Architectsin ja ruotsalaisen Metrian mittaustekniikkaliiketoiminnan.

Iso-Britanniassa toimivan Ball & Berryn oston myötä Sweco vahvistaa markkinajohtajan asemaansa rakennustarkastussektorin teknisten standardien ja vaatimustenmukaisuuden alalla – yritysosto laajentaa myös sen maantieteellistä läsnäoloa.

Ball&Berryllä on noin 40 asiantuntijaa neljässä toimipisteessä Englannissa, ja vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli 3,4 miljoonaa Englannin puntaa.

Sweco Finland ostaa Neva Architectsin, jolla on noin 30 kaupunkisuunnitteluun, asuntohankkeisiin ja vaativiin peruskorjaus- ja saneeraushankkeisiin erikoistunutta asiantuntijaa.

Yritysosto täydentää Swecon osaamista. Nyt Sweco kykenee tarjoamaan paikallista läsnäoloa muun muassa kasvavalla Tampereen seudulla. Yritysosto auttaa tekemään Swecosta yhden Suomen suurimmista arkkitehtuurikonsulttiyrityksistä yli 150 arkkitehdin voimin.

Neva Architectsin liikevaihto vuonna 2022 oli 2,9 miljoonaa euroa, ja yrityskaupasta ilmoitettiin 3.5.2023.

Metria AB:n suunnittelu- ja mittauspalvelut-liiketoiminta-alueessa on 110 asiantuntijaa. Sweco Sweden kasvaa noin 300 mittaustekniikan asiantuntijaan, ja vahvistaa jo nyt johtavaa asemaansa Ruotsin markkinoilla. Metrialta hankitulla liiketoiminta-alueella on 20 toimipistettä, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 130 miljoonaa Ruotsin kruunua. Yrityskaupasta ilmoitettiin 17. huhtikuuta 2023.

-Swecon strategiana on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Näin haluamme ottaa ydinmarkkinoillamme markkinajohtajan aseman Euroopassa. Olen erittäin iloinen, että Sweco kasvaa 175 asiantuntijan voimin. Jatkossa voimme edistää tulevaisuuden kestäviä yhteisöjä ja kaupunkeja yhdessä asiakkaidemme kanssa, sanoo Swecon toimitusjohtaja Åsa Bergman.

Yritysostot lisäävät Swecon palvelukseen yhteensä 175 uutta asiantuntijaa.

#metria #sweco #sweco architects
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0