Energia
1 min luettu

Sweco suunnittelee Hycamiten vetyä tuottavan pilottilaitoksen Kokkolaan

15/10/2021, 07:13
Sweco suunnittelee Hycamiten vetyä tuottavan pilottilaitoksen Kokkolaan
Kokkola Industrial Park KIP. Kuva: Sweco
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sweco on saanut tehtäväkseen suunnitella Hycamitelle teollisen vedyntuotannon pilottilaitoksen. Yritys on jo aiemmin suunnitellut Hycamitelle pienen testilaitoksen vedyntuotantoa varten.

Sweco vastaa uuden pilottilaitoksen suunnittelutyöstä laitoksen käyttöönottoon saakka. Suunnittelutyössä kiinnitetään huomiota tarkkaan mallinnukseen sekä laitteiston myöhempään laajennettavuuteen tuotannon kasvaessa.

– Olemme tehneet Hycamiten kanssa hienoa ja tiivistä yhteistyötä, tarjoten juuri asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn asiantuntijatiimin paikallisella läsnäololla Kokkolassa, sanoo teollisuustoimialan osastopäällikkö Sini Larsen Swecolta.

Hycamiten tavoitteena on käynnistää laajamittainen vedyntuotanto uuden teknologiansa avulla seuraavan parin vuoden aikana. Sen tuottamaa vetyä voidaan käyttää muun muassa päästöttömään energian tuotantoon sekä erilaisiin teollisuusprosesseihin.

Hycamite valmistaa teknologiansa avulla vetyä ja puhdasta teollisuuskäyttöön sopivaa hiiltä pilkkomalla metaanipitoista maa- ja biokaasua. Valmistusprosessissa tai siitä syntyneen vedyn poltossa sähköksi ja lämmöksi ei synny kasvihuonepäästöjä, vaan pelkästään vettä. Prosessi on päästötön, sillä hiili erkanee kaasusta kiinteänä tuotteena.

#hycamite #kokkola #sweco #vedyn tuotantolaitos #vety
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0