Infrastruktuuri Rautatiet
1 min luettu

Swecolle yli 3 miljoonan euron urakka Tampereen rautatieasemalta

29/11/2021, 13:30
Swecolle yli 3 miljoonan euron urakka Tampereen rautatieasemalta
Tampereen ratapiha. Kuva: Sweco
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Kyseessä on Suomen henkilöjunaliikenteen merkittävin solmupiste sekä kestävän joukkoliikenteen sisääntuloportti tämän hetken vetovoimaisimpaan ja vahvasti muuttovoittoiseen kaupunkiimme. On upeaa olla Swecolla kehittämässä Tampereen aseman seutua, joka samalla yhdistyy hienolla tavalla kaupungin kärkihankkeisiin, Swecon ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja Jori Lehtikangas sanoo.

Tampereen rautatieaseman henkilöratapiha ja sen lähiympäristö kokevat lähivuosina suuria muutoksia, kun Tampereen henkilöratapiha -hanke sekä siihen nivoutuvat hankkeet valmistuvat. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa henkilöratapihan toimivuutta, matkustajien olosuhteita ja henkilöjunien huoltoa sekä luoda edellytykset Asemakeskuksen kehittämiselle henkilöratapihan järjestelyjen osalta. Hanke on merkittävä osa Tampereen Kannen alueen kehittämistä ja ensimmäisiä vaiheita Asemakeskuksen toteutuksessa. Tampereen Kansi tunnetaan parhaiten sen keskelle nousseesta Nokia-areenasta.

Hankkeessa toteutetaan Tampereelle uusi henkilöliikennelaituri ja paremmat kulkuyhteydet junamatkustajille koko henkilöratapihan alueella. Asemalaitureilla uusitaan katokset, järjestellään uudelleen henkilöjunien huolto sekä tehdään raiteistomuutosten vaatimat sähköradan ja turvalaitteiden päivitykset. Näiden vaatimien suunnittelutehtävien lisäksi Swecon vastuulla on yhteensovittaa muiden konsulttien edistämät silta- ja rakennesuunnittelutyöt.

#ratapiha #sweco #tampere
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0