Teollisuus
1 min luettu

Swerockin kiviainesottamolla koulutetut räjähde-etsintäkoirat valmiina palvelukseen

6/07/2022, 11:36
Swerockin kiviainesottamolla koulutetut räjähde-etsintäkoirat valmiina palvelukseen
Valokuvaaja: Kia Viirret
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Swerock on Suomen suurin avolouhija kaivosten ulkopuolella. Työmailla käytetään räjähteitä kallioperän rikkomiseen. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta räjäytyksen jälkeen kallioon saattaa jäädä räjähdysaineita. Swerock otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön räjähteet tunnistavat koulutetut koirat tavoitteenaan parantaa turvallisuutta kiviainestyömaillaan. Yhteistyökumppanina on erikoisetsintäkoiria kouluttava International K9 Institute Ltd Oy Salosta.

Räjähde-etsintäkoirien käyttö lisää työturvallisuutta, ehkäisee taloudellisia menetyksiä louhinnassa ja on kustannustehokasta. International K9 Instituten räjähde-etsintäkoirat työskentelevät niin kiviainestyömailla kuin kaivoslouhoksissakin ympäri Suomen. Tulokset ovat olleet niin lupaavia, että lisää räjähde-etsintäkoiria on jo kasvamassa.

”Räjähde-etsintäkoirien käytöstä saadut onnistuneet tulokset ovat tinkimättömän työn ja työympäristön tulosta. On ollut ilo toteuttaa koulutus työturvallisuuden edelläkävijän Swerockin todellisessa työympäristössä koirien käyttövarmuus varmistaen”, kertoo erikoisetsintäkoirien kouluttaja Tanja Karpela International K9 Institutesta.

”On ollut hienoa seurata vierestä koirien ja kouluttajien matkaa alusta tähän hetkeen. Koirien ja kouluttajien työskentely on ollut vakuuttavaa. Tämä on suuri asia turvallisuuden parantamisessa”, toteaa kehitysinsinööri Jussi Kiviniemi Swerockilta.

#swerock
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0