Asunnot
1 min luettu

SYK myi entisen yliopistokiinteistön Rovaniemellä

10/09/2021, 14:07
SYK myi entisen yliopistokiinteistön Rovaniemellä
SYK on myynyt entisen yliopistokiinteistönsä Rovaniemellä. Kuva: Tuomo Lindfors. Kuvaa rajattu. (CC BY-NC-SA 2.0)
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

SYK myy Rovaniemen keskustassa Siljotie 2:ssa sijaitsevan kiinteistönsä, koska sen yliopistokäyttö on päättynyt muutamia vuosia sitten. Myytävä kokonaisuus sisältää vahvistuneen asemakaavan mukaisesti rakennusoikeutta kaikkiaan 10 000 kem2 verran.

SYK aloitti asemakaavamuutoshankkeen Sijotien kiinteistölle vuonna 2019 saadakseen sille asuntorakentamisluvan. Koska SYK on valtakunnallinen yliopistokampuksia omistava kiinteistöomistaja, eivätkä asuinkiinteistöt kuulu sen omaan liiketoimintaan, yhtiö päätti asemakaavan vahvistuttua myydä kiinteistön asuinrakentamista harjoittavalle toimijalle.

Kiinteistön uudet omistajat Työyhteenliittymä Oulun Rakennusteho ja Temotek Oy aloittavat asuinrakentamisen ja ensimmäisen rakennuksen on määrä valmistua kevään 2023 aikana.

– Hienoa, että saimme kehitettyä ja kaavoitettua kohteelle uutta käyttöä asumisen muodossa ja löysimme toimijat, jotka vievät projektin käytäntöön. Yhteistyö Rovaniemen kaupungin kanssa oli joustavaa koko kaavoitusprosessin ajan ja osaltaan mahdollisti onnistuneen kaikkia osapuolia palvelevan lopputuloksen, sanoo SYK Oy:n Markus Heikkilä, asiantuntija, kiinteistöportfolion kehittäminen.

#rovaniemi #syk #temotek oy #työyhteenliittymä oulun rakennusteho #yliopisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0