Yritykset
1 min luettu

Talotekniikkakonserni QMG:n myynti Klar Partnersille vahvistui

4/10/2021, 09:32
Talotekniikkakonserni QMG:n myynti Klar Partnersille vahvistui
Sandbäckens Groupin ja uuden pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja Mikael Matts ja QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen. Kuva: QMG
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kotimaisen talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupin (QMG) myynti ulkomaille on varmistunut. Pääomasijoitusyhtiö KLAR Partnersista tulee talotekniikkakonserni QMG:n uusi omistaja. KLAR Partners omistaa kaupan jälkeen kaksi talotekniikkakonsernia Pohjoismaissa, sillä se osti keväällä 2021 Ruotsissa Sandbäckens Groupin, joka on yksi Ruotsin johtavista talotekniikkayrityksistä.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja muut viranomaiset ovat hyväksyneet 24. kesäkuuta solmitun yrityskaupan ja osapuolet ovat vahvistaneet sen 1. lokakuuta.

QMG ja Sandbäckens tulevat yhdessä muodostamaan pohjoismaisen talotekniikkakonsernin. QMG:lla on noin 1100 työntekijää ja se on 200 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen kolmanneksi suurin talotekniikka-alan yritys. Sandbäckensin liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 800. Molemmat toimivat hajautetusti eli paikallisilla tytäryhtiöillä on merkittävä vastuu asiakkuuksista ja paikallisesta liiketoiminnasta.

– On hienoa, että kauppa sai viranomaisten hyväksynnän ja pääsemme jatkamaan kasvustrategiamme mukaisesti. QMG:n tilauskanta on vahva ja olemme saaneet lukuisia mielenkiintoisia sopimuksia niin urakoinnissa kuin huoltopalveluissa. Vahvan paikallisen toimintamme johdosta erotumme myös kiinnostavana työnantajana, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Sandbäckens Groupin ja uuden pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja Mikael Matts on tyytyväinen yrityskaupan vahvistumiseen.

– Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhteisen matkan, jonka tavoitteena on luoda yksi Pohjoismaiden johtavista innovatiivisten ja kestävien kiinteistöteknologiaratkaisujen konserneista. Sekä Sandbäckensillä että QMG:llä on sama menestyvä liiketoimintamalli, joka perustuu vahvaan paikalliseen läsnäoloon lähellä asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Tämä muodostaa perustan kasvustrategiallemme, Matts sanoo.

#klar partners #qmg #quattro mikenti group #sandbäckens #talotekniikka #talous #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0