Yritykset
1 min luettu

Tampere-talolle ensimmäisenä pohjoismaisena kongressikeskuksena Joutsenmerkki

22/08/2022, 14:34
Tampere-talolle ensimmäisenä pohjoismaisena kongressikeskuksena Joutsenmerkki
Tampere-talon ja Courtyard by Marriott Tampere CIty -hotellin muodostama hiilineutraali kortteli. Kuva: Mikko Valtonen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Joutsenmerkin kriteerejä tiukennetaan noin viiden vuoden välein, muun muassa uuden ympäristötiedon, tekniikan kehityksen sekä markkinatilanteen mukaisesti. Kun kriteerejä tiukennetaan, ei Joutsenmerkin kerran saavuttanut yrityskään pääse uusintahakemuksen kanssa helpolla.
”Joutsenmerkin kesällä 2021 uudistunut ravintoloiden ja kongressikeskusten kriteeristö haastoi positiivisella, mutta tuntuvalla tavalla meidänkin kaltaisemme, pitkäjänteistä ympäristötyötä tehneen toimijan”, toteaa Tampere-talon kiinteistö-, turvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö Marko Koivisto. ”Merkin uusiminen ei todellakaan ole mikään läpihuutojuttu, vaan edellyttää kriittistä tarkastelua, konkreettisia toimia ja ohjeistusta omaa toimintaa kohtaan – miten voimme toimia vielä ympäristöystävällisemmin?”

Ravintolapalveluiden osuus Joutsenmerkin kriteeristössä on oleellinen. Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi toimi hakuprosessissa Koiviston työparina.
”Tarvittavien materiaalien kokoamisessa prosessi on selkeytynyt entisestään”, Paturi kiittää. ”Työ Joutsenmerkin eteen tukee myös muuta vastuullisuuden kokonaisuutta, kun esimerkiksi luomuraaka-aineiden osuutta tarkastellaan yhdessä Portaat Luomuun -ohjelman kanssa. Meillä onkin säännöllisessä käytössä jo n. 30 merkittävää luomutuotetta, mm. kaikki meillä tarjottu kahvi ja tee on luomua.”
”Yhteistyö Tampere-talon kanssa on aina ollut sujuvaa, myös tällä kertaa. Tampere-talon ympäristötyö on vaikuttavaa ja kokonaisvaltaista. Olen erityisen iloinen energian ja hiilidioksidin vähentämistoimista, mm. aurinkopaneeleista ja sähköautojen latauspisteistä. Myös luomutuotteiden lisääminen ja ruokahävikin ehkäisy on hienosti hoidettu”, Joutsenmerkin asiantuntija Malin Lindfors sanoo.

#tampere-talo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0