Rakentaminen
1 min luettu

Tampereen yliopisto vahvistaa teräsrakenteiden tutkimusta

28/02/2024, 12:16
Tampereen yliopisto vahvistaa teräsrakenteiden tutkimusta
Kuva: Tampereen yliopisto
Toimitus Toimitus
Like 0

Sopimus on jatkoa jo pitkään kestäneelle tiiviille yhteistyölle.

Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa teräsrakentamisen tutkimustoimintaa sekä Tampereella että kansallisesti. Koulutuksen tavoitteena on turvata kansainvälisesti korkeatasoinen teräsrakenteiden ja -rakentamisen suunnitteluosaaminen Suomessa.

– Nyt solmittava sopimus vahvistaa entisestään vahvaa teräsrakentamisen tutkimusta ja koulutusta Tampereella. Yhteistyötä yritysten kanssa on tehty tällä alalla pitkäjänteisesti jo useita vuosia. Olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu edelleen, kertoo Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Tutkimuksesta suoraa hyötyä liiketoimintaan

Yhteistyösopimuksen myötä yritysten kanssa käydään vuosittain keskustelua siitä, millaiset tutkimusaiheet ovat heille ajankohtaisia. Aiheita voi tulla sekä yritysten tarpeista että tutkijoilta. Tiiviin yhteistyön tavoitteena on, että tutkimusten tulokset menevät suoraan käyttöön yritysten toiminnassa. Käytännössä tutkimusyhteistyö on monipuolista pienistä kokeellisista tutkimuksista väitöskirjahankkeisiin ja projekteihin kolmansien osapuolten kanssa.

– SSAB ja Ruukki ymmärtävät hyvin tutkimus- ja kehitystoiminnan dynamiikan ja aikajänteet, joilla uusia liiketoimintaa hyödyttäviä tuloksia voi syntyä. Tämän ansiosta kumppanuuden puitteissa on päästy tarttumaan aiheisiin, jotka vaativat vähintään väitöskirjatasoista syventymistä, kertoo tenure track -professori Kristo Mela.

#ruukki #ssab #tampere
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0