Teollisuus
2 minuutteja luettu

Tamperelainen Cimec Oy yrityskaupoilla alansa Euroopan johtajaksi

29/10/2021, 07:34
Tamperelainen Cimec Oy yrityskaupoilla alansa Euroopan johtajaksi
Cimec Oy:n toimitusjohtaja Martti Ahola. Kuva: Cimec Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kotimainen lasialan yritys Cimec Oy on ostanut Glaston Oyj:n saksalaisen lasinostinliiketoiminnan Saksassa Neuhausenissa. Ostettu tuotanto siirretään Saksasta Tampereelle.  Cimec Oy:n toimitusjohtaja Martti Ahola arvioi, että yrityksen 10 hengen organisaatioon rekrytoidaan noin kolme henkeä lisää. Välillisesti työllistävät vaikutukset ovat laajemmat.

–  Alihankintaverkostomme on laaja, joten kauppa vaikuttaa työllistävästi esimerkiksi komponenttivalmistajiin ja konepajoihin, jotka sijaitsevat Tampereelta parin tunnin säteellä, Ahola sanoo.

Kaupan myötä Cimec Oy on Euroopan johtava nostinvalmistaja. Tämän hetken päämarkkinat ovat Pohjoismaissa, Virossa ja Euroopan puolelta erityisesti Ranskassa. Yrityskaupan myötä tehty yhteistyösopimus mahdollistaa markkinaosuuksien kasvattamisen muun muassa Amerikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Samalla Glaston Oyj:n tuotetarjonta laajenee Cimec Oy:n tuotteilla.

Ahola on erittäin tyytyväinen yrityksen Business Tampereelta saamaan tukeen.

–  Business Tampere on ollut rakentamassa ja tukemassa kasvuamme. Vuonna 2018 teimme yhdessä Business Tampereen kanssa kasvu- ja rahoitussuunnitelman. Sen mukaisesti lanseerasimme älynostimen, jolla avattiin ensin markkinoita Ranskaan. Yrityskauppa vahvistaa ja laajentaa nyt globaalia asemaamme lasinostinvalmistajana.

Myös Tampere ja Pirkanmaa toimintaympäristönä saa Aholalta kiitosta.

–  Täällä on hyvä toimia, koska tarjolla on teknologiaa, osaavaa työvoimaa ja hyvät alihankintaverkostot. Meille myös maantieteellinen sijainti on optimaalinen. Aktiivisesti toimivat Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen kauppakamari ja Business Tampere antavat yrityksille hyvät edellytykset toimia.

Business Tampereen teollisuuden asiakkuusvastaava Jouni Myllymäki iloitsee Cimec Oy:n menestyksestä.

– Ei ole ihan jokapäiväinen uutinen, että tuotantoa tuodaan Suomeen ja vieläpä niin, että se hankintaan pörssiyhtiöltä pk-kokoluokan yritykseen. On ollut hienoa olla mukana tukemassa yritystä tässä matkassa.

#lasi #lasinostin #pirkanmaa #saksa #talous #tampere #yrityskaupat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0