Rakentaminen
1 min luettu

Tapiolan kirkon remontti ei valmistukaan jouluksi

1/12/2021, 14:31
Tapiolan kirkon remontti ei valmistukaan jouluksi
Peruskorjaus ei juuri muuta Tapiolan kirkkosalin ulkoasua. Kuva vuodelta 2019. Kuvaaja: Jukka Granström
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Koronapandemia on vaikuttanut laajasti rakennustarvikkeiden saatavuuteen, ja tämä on viivästyttänyt Espoossa sijaitsevan Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistumista. Joidenkin aliurakoiden valmistumista ovat hidastaneet myös työntekijöiden koronatartunnat. Lisäksi joitain viranomaiskatselmuksia on viivästysten vuoksi jouduttu siirtämään myöhemmäksi.

Tällä hetkellä arvioidaan, että kirkon tilojen kalustus ja työntekijöiden muutto työtiloihin pääsee alkamaan ensi vuoden alussa.

Tapiolan kirkon peruskorjaus alkoi toukokuussa 2020 ja valmistuu vuodenvaihteessa. Kirkkorakennuksen ulkosivu on suojeltu asemakaavalla, samoin valtaosa sisätiloista. Korjaukset on tehty pääosin palauttavana, eli kaikki se on kunnostettu, mikä voidaan. Myös uudet rakenteet on toteutettu niin, että lopputulos kunnioittaa alkuperäisen suunnitelman henkeä.

Suurimmat muutokset tullaan näkemään 1990-luvulla rakennetussa toimistosiivessä, jonka käyttötarkoitus muuttuu remontin myötä.  Kirkon aulasta on tehty kulkuväylä avaamalla raitti ja kirkkorakennus myös Tapiolan keskustan suuntaan. Nykyisten toimistojen tilalle on rakennettu seurakuntakahvila ja nykyistä pienempi monitilatoimisto. Kirkkosalin ja seurakuntasalin muutokset on pidetty mahdollisimman vähäisinä.

Aarno Ruusuvuoren suunnittelema kirkko on rakennettu vuonna 1965. Edellinen laajempi peruskorjaus ja rakennuksen laajennus on tehty vuonna 1992.

#espoo #kirkko #peruskorjaus #tapiolan kirkko
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0