Arkkitehtuuri
1 min luettu

Tarjouskilvan voittanut WasaGroup alkaa kehittää Alavuden keskustaa

7/02/2022, 10:10
Tarjouskilvan voittanut WasaGroup alkaa kehittää Alavuden keskustaa
Alavuden keskusta. Kuva: Alavuden kaupunki
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Alavuden kaupunki kilpailutti kokonaispalvelumallilla toteutettavan keskustan kehittämishankkeen ja siihen liittyvän hallinto- ja virastotilojen toteuttamisen. Tarjouskilpailun voittanut WasaGroup toteuttaa nyt yhteistyössä Alavuden kaupungin kanssa pitkälle tulevaisuuteen katsovan kaupunkikehitysstrategian sekä hallinto- ja virastotilat. WasaGroup Oy on valinnut kehityskumppaneikseen MUUAN Oy:n ja WSP Finland Oy:n. Lisäksi rahoituskumppani on Tuohex Capital Oy, joka vastaa vuokramallilla toteutettavien kiinteistöjen investoinnista ja ylläpidosta kiinteistörahastonsa kautta.

Alavuden kaupunki päätyi toteuttamaan keskustakehitystä kokonaispalvelumallilla, sillä kaupungin keskustan ikääntyvä rakennuskanta ja nyttemmin purettu kaupungintalo toivat painetta laajempaan keskusta-alueen suunnitteluun.

– Kyseessä ei ole vain kaupungin tilatarpeet ja yksittäiset rakennukset, vaan kokonaisvaltainen kaupunkikehittäminen. Tavoitteena on saada aidosti pitkän tähtäimen hyötyjä keskustan asukkaille, yrittäjille ja muille toimijoille, Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki sanoo.

Keskusta-alueen tulevien vuosien ja jopa vuosikymmenten kehittämistä suunnitellaan Alavuden kaupungin linjausten mukaisesti. Tavoitteena on kehittää kaupunkiympäristöä, tuoda uutta elinvoimaa keskustaan ja keskittää asiakasvirtoja maisema-arvot huomioiden. Tämä voi edellyttää myös uusien liikenneratkaisujen kehittämistä. Kehitysvaiheen aikana määritellään kokonaisuutta tukevat kärkihankkeet, joista heti alkumetreillä on noussut esiin sote-keskus ja kaupungin hallinto- ja virastotilat.

Tammikuussa on käynnistynyt hankkeen kehitysvaihe, jonka ytimenä on lähtötietojen kasaaminen eri osapuolilta, ydintoimijoiden ja sidosryhmien tapaamiset sekä maaliskuussa käynnistyvä kaupunkilaisten osallistaminen.

#alavus #kaupunkikehittäminen #kokonaispalvelumalli #wasagroup
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0