Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

Taysin vanhan osan uudistaminen etenee

8/11/2021, 15:06
Taysin vanhan osan uudistaminen etenee
Kuva: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Taysin Keskussairaalan vanhalle osalle suunniteltu uudistamishanke etenee kohti suunniteltua aloitusta vuonna 2023. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on tänään hyväksynyt uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelman. Myös rakentamisen mahdollistavaa poikkeuslupaa on haettu Tampereen kaupungilta. Hankkeen ensimmäisen vaiheen investointipäätös etenee marraskuussa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn.

Rakennusten sijoittumiseen on selvitetty useita vaihtoehtoja, ja jatkosuunnitteluun valittiin vaihtoehto, jossa B-rakennuksen ympärille rakennetaan uusia rakennuksia.

Uudistushanke on tarkoitus toteuttaa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uutta tilaa noin 115 000 bruttoneliötä. Vaihe on tarkoitus aloittaa vuonna 2023 ja saada valmiiksi 2029. Uudisrakentamisen jalkoihin jäävä Q-rakennus puretaan, ja siellä toimiville yksiköille haetaan väistötilat yhdessä käyttäjien kanssa. Uusien rakennusten valmistuttua niihin on tarkoitus siirtää toiminnat vanhoista rakennuksista. Ensimmäisen vaiheen alustava kustannusarvio on noin 700 miljoonaa.

Toisessa vaiheessa uutta tilaa rakennetaan noin 65 000 bruttoneliötä ja lisäksi remontoidaan B-rakennus, jonka tulee remontin aikana olla tyhjillään. A- ja  ja K-rakennukset puretaan. Muualla vuokratiloissa, kuten Hatanpäällä ja FM-rakennuksissa, toimivaa erikoissairaanhoitoa siirretään Kaupin kampukselle. Toisen vaiheen alustava kustannusarvio on 400 miljoonaa euroa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus ei vielä tässä vaiheessa sitoudu toisen vaiheen toteutukseen.

#pirkanmaan sairaanhoitopiiri #tampere #tays keskussairaala #uudistushanke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0