Infrastruktuuri
2 minuutteja luettu

Telakan monitoimihalli harjakorkeudessa – yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistuu joulukuussa

7/09/2022, 11:08
Telakan monitoimihalli harjakorkeudessa – yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistuu joulukuussa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

SRV rakentaa parhaillaan Rauman telakka-alueelle uutta monitoimihallia. Hallin rakennuttaa Rauman kaupungin ja Rauma Marine Constructionsin (RMC) omistama kiinteistöyhtiö. Valmistuessaan joulukuussa 2022 energiatehokas ja muuntojoustava halli tarjoaa tilat viranomaisaluksien rakentamiselle. Hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa. Kohteen harjannostajaisia vietetään tänään 7. syyskuuta.

Hallin rakennustyöt aloitettiin vuoden 2021 marraskuussa, ja peruskivi muurattiin helmikuussa 2022. Kevään ja kesän aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä 40 henkilön voimin. Monitoimihalli valmistuu joulukuussa 2022 ja halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

Tärkeä projekti

Uusi halli on keskeisessä roolissa Suomen meripuolustuksen kannalta oleellisten Laivue 2020 -hankkeen neljän monitoimikorvetin rakentamisessa. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

”Hallin rakentaminen on sujunut mallikkaasti. Se on erityisen hienoa, koska Laivue 2020 -projekti on sekä RMC:n, raumalaisen meriteollisuuden että koko Suomen kannalta hyvin tärkeä. Monitoimikorvettien rakentaminen työllistää erilaisissa tehtävissä toimivia laivanrakennuksen ammattilaisia 3 600 henkilötyövuoden edestä ja on tärkeää, että meillä on käytössä ajanmukaiset tilat projektin onnistumisen varmistamiseksi ”,sanoo RMC:n väliaikainen toimitusjohtaja Mika Laurilehto tiedotteessa.

”Hanke toteutetaan elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden. Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvin ja ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla on varmistanut hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut. Esimerkiksi hallin kolme IV-konehuonetta tehtiin poikkeuksellisesti IV-toimittajan tiloissa täysin valmiiksi sisäpintoineen ja koneasennuksineen. Tämän jälkeen konehuoneet nostettiin paikalleen hallin katolle ja liitettiin hallin tekniikkaan”, kertoo projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä.

Yksi suurimmista teollisuusrakennuksista

Syyskuun aikana työmaalla aloitetaan hallin päätyyn asennettavien kymmenien metrien korkuisten ja levyisten nosto-ovien asennustyöt sekä talotekniikkatyöt. Talotekniikan avulla tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. Tämä mahdollistaa tilojen lämmittämisen käytön mukaan vyöhykkeittäin.

Halli on valmistuessaan 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Kokonaistilavuudeltaan yli 226 000 kuution hallista tulee yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Hallin kokonaiskustannus on noin 26 miljoonaa euroa.

#rauma marine constructions #srv rakennus oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0