Teräs & metalli
1 min luettu

Teräs- ja metallikauppa kasvoi voimakkaasti kolmannella kvartaalilla

17/11/2021, 13:36
Teräs- ja metallikauppa kasvoi voimakkaasti kolmannella kvartaalilla
Kuva: Yasin Hm, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

– Syksyllä teräsmarkkina on tasaantunut vilkkaaseen tasoon ja kysyntä jatkuu vahvana. Ensi vuoden alkupuolisko näyttää myös lupaavalta, sanoo Teknisen Kaupan Liiton teräspalvelujaoston puheenjohtaja Oy Flinkenberg Ab:n toimitusjohtaja Christoffer Ehrnrooth.

Vuoden alusta myynnin kasvua on kertynyt kolmannes ja tonneissa mitattuna niin ikään reilut 15 prosenttia.

Liiton mukaan teräksen saatavuus on parantunut ennen kaikkea, koska Euroopan autoteollisuus, joka yleensä käyttää suuren osan eurooppalaisten terästehtaiden tuotannosta, on osin seisahtunut tai hidastunut. Tämän vuoksi valssattuja terästuotteita on voitu allokoida enemmän muille toimijoille.

Myös kohonnut sähkön hinta on vaikuttanut viime aikojen terästilanteeseen. Maailman suurin teräksentuottaja Kiina on joutunut jopa pysäyttämään terästehtaita energiapulan johdosta. EU:n ja Yhdysvaltojen tuore sopimus vuonna 2018 käyttöön otettujen teräs- ja alumiinitullien poistamiseksi mahdollistaa eurooppalaisen teräksen viennin, jolla saattaa olla jälleen Euroopalle saatavuutta heikentävä vaikutus. Teräksen hintataso Atlantin takana ollut jopa selvästi Euroopan yläpuolella, mikä osaltaan lisännee vientiä. Molemmat asiat pitänevät liiton mukaan teräksen hintaa ylhäällä jatkossakin.

#eurooppa #kiina #teknisen kaupan liitto #valssattu teräs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0