Kuljetusala
2 minuutteja luettu

Traficomilta tukea sähkö- ja kaasukäyttöisten paketti- ja kuorma-autojen ostoon

28/01/2022, 09:08
Traficomilta tukea sähkö- ja kaasukäyttöisten paketti- ja kuorma-autojen ostoon
Kuva: Michael Fousert, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat nyt hakea Traficomilta tukea uusien sähkö- tai kaasukäyttöisten paketti- tai kuorma-autojen tai sähkökäyttöisten perävaunujen hankintaan.

Tukea voidaan myöntää kalenterivuoden aikana yksityishenkilölle yhteen sähkö- tai kaasukäyttöisen pakettiautoon ja yhteen kaasu- tai sähkökäyttöiseen kuorma-autoon tai perävaunuun. Yrityksille voidaan kalenterivuoden aikana myöntää tukea enintään viidelle sähkö- tai kaasukäyttöiselle pakettiautolle. Lisäksi yritys voi hakea tukea enintään viidelle kaasu- tai sähkökäyttöiselle kuorma-autolle tai perävaunulle.

Traficomin mukaan sähkö- tai kaasukäyttöisen pakettiauton hankintaan tukea voi saada 2 000 – 6 000 euroa, kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintaan 2 000 – 14 000 euroa ja sähkökäyttöisen kuorma-auton hankintaan 6 000 – 50 000 euroa. Tuki maksetaan hankintatukipäätöksen mukaisesti ensirekisteröinnin jälkeen.

Tuen edellytyksenä on, että hankittava paketti- tai kuorma-auto on täyssähköinen tai sen pääasiallisena käyttövoimana on kaasu. Perävaunun on oltava sähkökäyttöinen. Lisäksi ajoneuvon on oltava uusi ja ensirekisteröimätön ja sen voi hankkia, kun Traficom on antanut tuesta myönteisen päätöksen.

– Hankintatukihakemus tulee tehdä Traficomille ennen ajoneuvon sitovaa hankintaa. Sitovalla hankinnalla tarkoitetaan tilaus-, kauppa- tai pitkäaikaisvuokrasopimuksen tekoa, tarkentaa asiantuntija Antti Hänninen.

Hankintatukea voidaan myöntää yksityishenkilöille ja yrityksille. Jos tuen hakija on yksityishenkilö, pitää ajoneuvon tulla hakijan omaan käyttöön.

Tuen saaja sitoutuu ensirekisteröimään hankittavan ajoneuvon Suomeen. Ajoneuvon pitää olla rekisterissä vähintään yhden vuoden ensirekisteröinnistä.

– Ajoneuvon hankkija myös sitoutuu pitämään ajoneuvon omistuksessaan tai hallinnassaan vähintään vuoden ajan. Pitkäaikaisvuokrattava auto sitoudutaan vuokraamaan ja pitämään omistuksessa tai hallinnassa liikenneasioiden rekisterissä vähintään kolmeksi vuodeksi, Hänninen sanoo.

Tuen myöntämisen edellytyksenä on myös, että valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä ja että tuen tarkoitus ja tavoitteet täyttyvät valtionavustuslain mukaisesti.

#kaasu #kuorma-auto #pakettiauto #sähkö #sähköauto #traficom #tuki #tukiraha
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0