Infrastruktuuri Tiet
1 min luettu

Turku-Pori-välin ohituskaistahankkeesta suunniteltua edullisempi

13/10/2021, 09:50
Turku-Pori-välin ohituskaistahankkeesta suunniteltua edullisempi
Tien luovutus liikenteelle kasitiellä. Kuvassa työnjohtaja Risto Rauva, työmaapäällikkö Timo Niemi ja projektijohtaja Eetu Väisänen Destialta sekä projektipäällikkö Kari Partiainen Väylävirastosta. Kuva: Väylävirasto
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Valtatie 8 Turku–Pori-tieosuudella on rakennettu kolmea ohituskaistaa 2020–2021 välisenä aikana. Mynämäen ohituskaistojen parantamisen lisäksi tielle on rakennettu kaksi täysin uutta ohituskaistaa: yksi Nästi–Kovero-välille Laitilaan ja toinen Eurajoelle Kämppä–Peränkylä-välille. Kaikki kolme ohituskaistaparia on nyt saatu valmiiksi.

– Onnistuimme parantamaan kasitien turvallisuutta ja työt ovat sujuneet hyvin. Kaiken lisäksi pysyimme aikataulussa ja alitimme budjetin 20 prosentilla, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Elina Keränen.

Hankkeen rahoitukseen oli budjetissa varattu 30 miljoonaa euroa. Hankkeen projektipäällikkö Kari Partiainen kertoo Industry Radarille, että hänen oma arvionsa kustannuksille ennen kilpailutuksia oli noin 23 miljoonaa ja toteutumaksi tuli lopulta vain noin 19 miljoonaa euroa.

– Olen iloinen, että rakennustyöt saatiin tehtyä ilman vakavia työtapaturmia eikä liikennehaittakaan ollut kohtuuton, Partiainen sanoo.

Pääurakoitsijana ohituskaistahankkeessa toimi Destia.

#destia #ohituskaista #pori #turku #valtatie 8 #väylävirasto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0