Rakentaminen Koulu
1 min luettu

Turma rakennustyömaalla

6/09/2022, 15:27
Turma rakennustyömaalla
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Tuusulan Kirkonkylän kampuksen työmaalla oli aamulla vaaratilanne, kun ontelolaattoja putosi niiden kiinnityshitsausten petettyä. Puoli tusinaa laattaa putosi alempana olevien rakenteiden päälle ja vaurioitti myös niitä pudotessaan.

Työntekijöitä ei ollut putoamispaikan välittömässä läheisyydessä, eikä tapahtuma ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

”Työt paikalla on toistaiseksi keskeytetty, ja urakoitsija selvittää parhaillaan vaurioiden laajuutta. Myös tapahtumaan johtaneiden syiden selvittely aloitetaan välittömästi”, kirjoittaa projektipäällikkö Katerina Zaitseva Tuusulan tiedotteessa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole työturvallisuusrikkomus.

Rakenteita jouduttaneen purkamaan raivaustöiden yhteydessä, mutta tarkempaa arviota tapahtuman mahdollisista vaikutuksista kampuksen rakentamisaikatauluun ei vielä ole.

Viime vuoden työtapaturmat

Kirjoitimme aikasemmin miten työsuojeluviranomaiset ovat huolissaan elementtiasennuksiin liittyvistä työtapaturmista. Ja viime vuonna rakennusalan työturvallisuus kääntyi taas huonompaan suuntaan. Rakennusalan yritysten palkansaajille tapahtui viime vuonna 13 445 työtapaturmaa.

Määrässä ei tapahtunut juurikaan muutosta vuodesta 2020, mutta koska vuonna 2021 rakennusalalla tehtyjen työtuntien lukumäärä laski, työpaikkatapaturmien taajuus kääntyi nousuun. Taajuus oli viime vuonna 58,9 työpaikkatapaturmaa miljoona tehtyä työtuntia. Vuonna 2020 taajuus oli 55,1. Pienet yritykset ja aliurakoitsijat ovat suurimmassa vaarassa.

Rakennusalan yritysten työntekijöille tapahtuu viime vuonna 13 445 työtapaturmaa.
Lue artikkeli missä työsuojeluviranomaiset kertovat  elementtiasennuksiin liittyvistä työtapaturmista ja miten huolistuneita he ovat.
https://iradar.fi/rakennuselementit-iso-turvallisuusriski/

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0