Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Turun kaupunki ostaa Rettigin tupakkatehtaan 12 miljoonalla eurolla

16/12/2021, 08:17
Turun kaupunki ostaa Rettigin tupakkatehtaan 12 miljoonalla eurolla
Åbo Akademin säätiö on omistanut Rettigin tupakkatehtaan vuodesta 1986 saakka. Kuva: Åbo Akademin säätiö
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Turun kaupunki ostaa 9000 neliömetrin kiinteistökokonaisuuden Åbo Akademin säätiöltä. Aloite Rettigin tupakkatehtaan ostamiseen tuli Turun kaupungilta, jonka on tarkoitus kehittää kiinteistöstä kulttuuritalo. Päätös on myös strategisesti merkittävä Turun kaupungille, sillä se mahdollistaa Vanhankaupungin kehittämisen yhtenä kokonaisuutena.

– Olemme tyytyväisiä, että juuri Turun kaupunki ottaa haltuunsa Rettigin kiinteistön kulttuuritalon luomista varten ja kehittääkseen historiallisesti merkittävää korttelia. Kiinteistön käyttötarkoitus tulee jatkossakin olemaan linjassa säätiön arvojen kanssa, mistä luonnollisesti olemme iloisia, sanoo Åbo Akademin säätiön toimitusjohtaja Lasse Svens.

Säätiö on omistanut kiinteistön vuodesta 1986 saakka. Kiinteistö hankittiin Åbo Akademin tilantarpeen turvaamiseksi pitkällä tähtäimellä sekä ruotsinkielisen yläkoulu- ja lukio-opetuksen keskittämisen mahdollistamiseksi Turun keskustaan. Åbo Akademi toimi tiloissa vuoteen 2004 saakka.

Kun Yrkeshögskolan Novia muutti Gadolinian kortteliin, Åbo Akademin säätiö päätti myydä Rettigin kiinteistön. Säätiö on käynyt keskusteluja kiinnostuneiden ostajien kanssa syksyn 2021 aikana.

– Kiinteistön myyminen on osa sijoitusstrategiaamme vähentää kiinteistöomistusta, jotta voimme panostaa aktiivisiin sijoituksiin. Olemme tyytyväisiä siihen, että kiinteistö saa uuden omistajan, sillä se on ollut myynnissä jo pidemmän aikaa, Svens toteaa.

#Åbo akademin säätiö #rettigin tupakkatehdas #talous #turku
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0