Asunnot
1 min luettu

Turun Telakkarantaan tulevat kodit suunnitellaan energiatehokkaiksi

12/10/2022, 14:15
Turun Telakkarantaan tulevat kodit suunnitellaan energiatehokkaiksi
Kuva:Skanska
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Aurajoen varrelle rakennetaan 34 asunnon yhtiö. Rakennus on suunniteltu A-energialuokkaan, ja sille tavoitellaan myös RTS-ympäristöluokitusta. Kohde on Skanskan viimeinen Turun Telakkarannassa.

Rakennustyöt käynnistyvät loppuvuodesta, ja kohteen odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2024.
Erik Pommerilaisen Ranta 2 -osoitteeseen nousevan 7-kerroksisen rakennuksen vaalea julkisivu on pääsääntöisesti paikallaan muurattua tiiltä. Asuntojen koot vaihtelevat 24–114 neliömetrin välillä yksiöistä kolmioihin.

Turun Prikantiinin katolle tulevat aurinkopaneelit tuottavat energiaa kiinteistön tarpeisiin, ja asuntojen kiinteät valaisimet ovat energiatehokkaita sekä pitkäkestoisia led-valaisimia. Yhtiön autopaikat sijaitsevat pihakannen alla olevassa maanpäällisessä pysäköintihallissa, ja kaikki paikat varustetaan sähköauton latauspisteellä.
”Asiakkaitamme kiinnostavat tällä hetkellä vahvasti energiakysymykset ja niiden vaikutukset omaan arkeen ja kustannuksiin. RTS-ympäristöluokiteltu ja A-energialuokkainen kohde on energiapihi rakennus, joka antaa hyvät mahdollisuudet vastuulliseen asumiseen. Turun Telakkarannan uusi kohde täydentää haluttua asuinaluetta, joka kokonaisuudessaan valmistuu muutaman vuoden kuluessa rakennusten osalta”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

#skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0