Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Tuulahduksia historiaan kun Turun Telakkarannan asuinalue kasvaa -- alueen siluetti saa muotonsa korkeista telakkanostureista

26/04/2022, 08:06
Tuulahduksia historiaan kun Turun Telakkarannan asuinalue kasvaa -- alueen siluetti saa muotonsa korkeista telakkanostureista
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Skanskan kohde Turun Korvetti rakennetaan vanhalle telakka-alueelle osoitteeseen Eerik Pommerilaisen ranta 8. Meren ja kallion ympäröimään seitsemänkerroksiseen rakennukseen tulee 34 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 41-neliöisistä kaksioista 78-neliöisiin kolmioihin. Lisäksi taloon tulee kaksi avaraa yli 100 neliöistä kattohuoneistoasuntoa. Asuntojen tilavat lasitetut parvekkeet aukeavat Aurajoen ylle, ja huoneiden korkeat ikkunat tekevät asunnoista valoisia. Kohteen rakentaminen alkaa kesällä 2022 ja valmistuminen ajoittuu loppukesään 2023.

Turun Korvetille tavoiteltava RTS-ympäristöluokitus kertoo, että kohteessa toteutuvat energiatehokkuus, hyvä sisäilma, ja että rakentamisen aikana kosteudenhallinta on ollut tehokasta. Luokituksen myöntää kolmas osapuoli valmiin rakennuksen puolueettoman auditoinnin jälkeen.

Laaja kiinnostus

”Kohteemme Turun Telakkarannassa ovat keränneet laajasti kiinnostusta, mikä ei yllätä sen merellisyyden, historiallisuuden ja keskeisen sijainnin vuoksi. Aurajoen varrelle rakentuva asuinalue on kyllä Turkua parhaimmillaan. Sen samalla rouhean urbaani ja moderni ympäristö uudiskohteineen tarjoaa asukkailleen hyvät puitteet elämään ja ulkoiluun”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, ja lämpimillä säillä viilennystä tuo kaikkiin asuntoihin vakiona asennettu ilmalämpöpumppu. Korvetin katolle asennetaan aurinkopaneeleja, joiden tuottama sähkö hyödynnetään kiinteistön sähkönkulutukseen. Asuntojen kiinteät valaisimet ovat kaikki energiatehokkaita led-valaisimia. Korvetin energialuokka on A.

Nyt kaupunkilaisten asuinpaikaksi muuttuvalla alueella on vuosisatoja pitkä historia telakkatoiminnasta. Valmistuessaan siitä tulee moderni merellinen asuinalue, jossa säilytetään historian tuulahduksia, esimerkiksi alueen siluetti saa edelleen muotonsa korkeista telakkanostureista. Alueen valttina on monipuolinen asuinympäristö, joka tarjoaa sekä urbaania kaupunkiympäristöä että hyvät ulkoilumaastot.

Telakkarannan läheisyydessä on kattavat palvelut Aurajoen molemmin puolin. Vastarannalle matka taittuu kätevästi Föri-kaupunkilautalla. Keskustan palvelujen ääreen matkaa on kolmisen kilometriä.

#skanska kodit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0