Rakentaminen
1 min luettu

Työntekijä putosi vesikatolta, toimitusjohtaja sai sakot

7/10/2021, 15:24
Työntekijä putosi vesikatolta, toimitusjohtaja sai sakot
Käräjäoikeuden mukaan työnantaja on vastuussa siitä, että työnopastus on riittävää ja opastetut työmenetelmät oikeita. Kuvituskuva. Kuva ei liity uutisen tapaukseen
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Rakennusalalla toimivan yhtiön toimitusjohtaja on saanut 20 päiväsakkoa, sillä Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen työturvallisuusrikokseen ja vammantuottamukseen. Tuomio annettiin Kangasalla 9. syyskuuta 2019 sattuneesta työtapaturmasta, jossa työntekijä oli ollut rakennuksen vesikatolla menossa asentamaan viemärintuuletusputkea. Vesikatolla ei ollut kulkusiltoja, suojakaiteita eikä työntekijällä ollut käytettävissä turvavaljaita ja -köyttä. Työntekijä horjahti ja putosi kuuden metrin matkan vesikatolta. Työ, jota työntekijä oli tapaturmatilanteessa tekemässä, ei kuulunut urakkasopimukseen eikä siten työntekijän työtehtäviin.

Käräjäoikeus katsoi, että työntekijää ei ollut perehdytetty kunnolla, mikä oli johtanut työntekijän päätökseen mennä katolle. Käräjäoikeus katsoi yhtiön toimitusjohtajan syyllistyneen työturvallisuusrikoksen lisäksi vammantuottamukseen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue korostaa, että vaikka työnopastus toteutettaisiin siten, että opastuksen antaa muu kuin työnantaja, on työnantaja kuitenkin vastuussa siitä, että työnopastus on ollut riittävää ja opastetut työmenetelmät oikeita. Tämän vuoksi työnantajan tulee varmistua annetun opastuksen sisällöstä ja siitä, että opastettava on omaksunut annetun opastuksen.

#pirkanmaan käräjäoikeus #tuomio #työtapaturma
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0