Rakentaminen
2 minuutteja luettu

Uimahalli-kylpylä maan alle Ideaparkiin Lempäälään

13/01/2023, 12:24
Uimahalli-kylpylä maan alle Ideaparkiin Lempäälään
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Rakentamisen valmistelut käynnistyvät välittömästi.

”Kuntalaiset ovat toivoneet Lempäälään uimahallia jo vuosikymmeniä, ja nyt meillä on ilo viimein päästä rakennusvaiheeseen. Uimahalli-kylpylästä tulee koko perheen rentoutumiseen ja kuntoilijoiden tarpeisiin suunniteltu elämyksellinen kohde, joka palvelee käyttäjiä myös muualta Suomesta”, kertoo uimahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck.

Hankkeessa kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevaan luolastoon Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan uimahalli-kylpylä, jonka laajuus on noin 5800 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024.

”Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Maan alle rakentaminen tuo hankkeeseen omat haasteensa esimerkiksi olosuhteiden ja turvallisuuden näkökulmasta. Valmis uimahalli-kylpylä tulee palvelemaan monipuolisesti eri ikäisiä kävijöitä yhden Suomen suurimman kauppakeskuksen yhteydessä”, toteaa SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena, ja halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa. Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän. Pääallas on 25 metriä pitkä ja siinä on 6 rataa. Lisäksi halliin rakennetaan monitoimiallas ja kahluuallas sekä erilliset altaat vesijuoksuun ja uimaopetukseen, pore- ja hieronta-allas, kylmäallas ja saunat. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki. Lipunmyynnin yhteyteen valmistuu kahvila ja aulatilat.

Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.

Lisäksi suunnitteluratkaisuissa varaudutaan, että uimahalli voidaan liittää myös sähkön osalta Lemene-energiayhteisöön, mikäli lainsäädäntö mahdollistaa tulevaisuudessa energiayhteisöt. Energiajärjestelmän lämpövirtoja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös rakentamisen aikana.

#srv rakennus oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0