Hoitoala
1 min luettu

Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksiä korjataan

21/11/2022, 09:10
Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksiä korjataan
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Uuden lastensairaalan julkisivun laattojen kiinnityksessä on havaittu puutteita. Tämän vuoksi kaikkien sairaalan julkisivulaattojen kiinnitykset tarkistetaan ja puutteelliset kiinnitykset korjataan.

Ongelmat havaittiin selvityksessä, joka käynnistettiin välittömästi sen jälkeen, kun sairaalan julkisivusta irtosi laatta lokakuun alussa (linkki verkkouutiseen). Uuden lastensairaalan neljännen kerroksen terassitasolle tippunut laatta ei aiheuttanut vaaratilannetta, ja kulkureitit sairaalaan suojattiin välittömästi.
Uuden lastensairaalan päätoteuttaja SRV johtaa korjaustöiden suunnittelua. Korjaustyöt tullaan suorittamaan viipymättä. Osana korjaussuunnittelua kaikki julkisivut tarkastetaan ja laatan putoamiseen johtaneet syyt selvitetään tarkemmin. Korjaustyöt käynnistetään suunnitelman valmistuessa arviolta loppuvuoden aikana.
”Päätoteuttajana varmistamme, että julkisivut korjataan ja kiinnitykset asennetaan uudelleen kestävästi, jotta rakennuksen julkisivu on turvallinen myös tuleviksi vuosiksi. Korjaustöihin tartutaan nopeasti, ja ne tehdään siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä sairaalan henkilökunnalle tai asiakkaille”, SRV:n yksikönjohtaja Ossi Inkilä sanoo tiedotteessa.
”Terveellisen ja turvallisen Uuden lastensairaalan rakentaminen on ollut meille kunnia-asia ja suhtaudumme rakentamisen laatuun vakavasti.”
”Korjaustyöt eivät vaikuta potilaiden hoitoon ja kulkeminen sairaalaan on korjaustöiden aikana turvallista”, toteaa kiinteistöjohtaja Vesa Vainiotalo HUSista.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0