Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Uuden pientaloalueen rakentaminen Vaasaan uhkaa viivästyä

20/01/2022, 10:12
Uuden pientaloalueen rakentaminen Vaasaan uhkaa viivästyä
Kuva: Vaasan kaupungin kaavoitus
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vaasassa selvitetään nyt kiireisellä aikataululla Vanhan Sataman alueelle kaavaillun pientaloalueen rakentamisen aikataulua. Alkuperäisen aikataulun mukaan päätös alueen tonttien saajista olisi pitänyt tehdä 14.1. mennessä ja alueen infran rakentaminen olisi tarkoitus käynnistää tämän vuoden alussa. Lisäksi tonttien pitäisi olla rakennuskelpoisia syyskuun alkuun mennessä, mutta alueelta vuosien aikana tehdyt puolustusvoimien harjoitusmateriaalilöydöt ovat aiheuttaneet lisäselvitystarvetta. Vanhan Sataman alueella ovat nimittäin aiemmin sijainneet puolustusvoimien harjoitus- ja ampumaradat ja sieltä on vuosien aikana löydetty muutamia erilaisia puolustusvoimien toimintaan liittyviä esineitä, kuten savuheitteitä, hylsyjä ja harjoitusammuksia.

Vaasan kaupunki neuvottelee poliisin ja puolustusvoimien kanssa löytöjen merkityksestä ja siitä, miten tilanne pitää huomioida rakentamisen yhteydessä ja millaisia vaikutuksia sillä on rakentamisaikatauluun.

Parhaassa tapauksessa rakentaminen voi edetä alkuperäisen suunnitelman mukaan. Viivästykset ovat kuitenkin mahdollisia, jos lisäselvityksille on tarvetta.

– On aika tavanomaista, että puolustusvoimien vanhoilta harjoitusalueilta löytyy erilaista harjoitteluun liittyvää materiaalia. Riskienhallinnan näkökulmasta alueilla työskentely täytyy tehdä suunnitelmallisesti ja varautua mahdollisiin ammuslöytöihin. Tähän löytyy valmista ohjeistusta esimerkiksi Väylävirastolta, mutta suunnittelu täytyy kuitenkin tehdä tapauskohtaisesti, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi kertoo.

– Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen emme ole vielä tehneet päätöstä tonttien saajista. Emme halua aiheuttaa tilannetta, jossa tontinsaaja on jo tilannut talopaketin, mutta tontti ei olekaan rakennuskelpoinen suunnitellussa aikataulussa, toteaa kaupungingeodeetti Petur Eklund.

#asuinalue #harjoitusalue #pientalot #puolustusvoimat #vaasa #vanha satama
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0