Rakentaminen Koulu
1 min luettu

Uudenkaupungin monitoimijatalon rakennustyöt käyntiin

24/01/2022, 15:31
Uudenkaupungin monitoimijatalon rakennustyöt käyntiin
Havainnekuva Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintteristä. Kuva: Arkkitehdit Von Boehm – Renell Oy, SRV
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Monitoimijatalo Wintterin rakennustyöt päästään aloittamaan Uudessakaupungissa tammikuussa 2022 purku- ja maanrakennustöillä. Toteutusvaiheen sopimuksen myötä hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan tammikuussa. Hankkeen alkuperäinen aikataulu viivästyi valitusten vuoksi. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi lopulta valituslupahakemukset, jotka koskivat Wintterin asemakaavaa ja maaliskuussa 2021 tehtyä Turun hallinto-oikeuden päätöstä.

Monitoimijataloon tulee pienten lasten päivähoitoa, perusopetusta, toisen asteen koulutusta, taiteen perusopetusta, vapaata sivistystyötä sekä eri liikuntalajien harjoittamista. Myös yhdistykset, seurat ja yksityiset toimijat käyttävät tiloja. Tilat tulevat olemaan osin yhteiskäyttöisiä.

Keskeisistä aulatiloista, aulan ympärillä olevista tiloista, ravintolatiloista, katsomoportaista, digitaalisesta kirjastosta, opistojen tiloista ja muista muodostuu niin sanottu kaupunkiverstas eli kaikkien kaupunkilaisten avoin harrastamisen, kohtaamisten ja toiminnan alue. Lisäksi kiinteistöön rakennetaan kaupunkilaisille uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli. Hankkeen laajuus on noin 22 500 bruttoneliömetriä, se on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2025 helmikuuhun mennessä.

Wintter toteutetaan A-energialuokkaan. SRV:n mukaan hankekokonaisuuteen sisältyvän uimahallin energiatehokkuuteen panostetaan erityisesti, sillä se on energiankulutukseltaan merkittävässä roolissa. Hankkeen lämmitys- ja jäähdytysenergia toteutetaan uusiutuvalla energialla, maalämmöllä, joka mahdollistaa rakennukselle pienen käytönaikaisen hiilijalanjäljen. Lisäksi kiinteistösähkö tuotetaan osittain aurinkopaneeleilla. Sisäilman laatuun ja valvontaan aiotaan hankkeessa kiinnittää erityistä huomiota koko elinkaaren ajan.

#monitoimijatalo #sivistys- ja hyvinvointikeskus #srv #uusikaupunki #wintter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0