Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Uudenmaan kasarmi taas myyntiin

31/01/2022, 08:34
Uudenmaan kasarmi taas myyntiin
Uudenmaan kasarmi. Kuva: Tuomas Uusheimo, Senaatti-kiinteistöt
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Uudenmaan kasarmin kiinteistö on taas myynnissä. Kohteeseen kuuluu tontin lisäksi Maurinkadun puoleinen 3-kerroksinen rakennus ja Liisankadun puoleinen rakennus. Kokonaisuuden kerrosala on noin 8000 k-m2.

Kohteessa on parhaillaan vireillä asemakaavamuutos, jonka tarkoituksena on mahdollistaa käyttötarkoituksen muutos entisen Uudenmaan kasarmin rakennuksissa. Voimassa olevassa asemakaavassa yleisille toiminnoille varatut rakennukset muutetaan liike-ja toimitilakäyttöön, esimerkiksi toimistoksi tai hotelliksi. Vanhat rakennukset suojellaan sisätiloineen erikseen määriteltävällä tavalla.

Kaavamuutoksella haetaan myös mahdollisuutta kahden uuden asuinrakennuksen rakentamiselle. Toinen uudisrakennusoikeus, noin 3000 kerrosneliötä tulee Senaatti-kiinteistöjen omistamalle tontille. Suunnitellun uuden asemakaavan mukaan joko vanhoihin rakennuksiin tai uudisrakennukseen tulee myös päiväkoti. Muutoksen yhteydessä tutkitaan mahdollisuutta toteuttaa tontille maanalainen pysäköintilaitos.

– On tärkeää, että nyt tyhjillään olevat rakennukset pääsisivät uuteen käyttöön tulevaisuudessa. Kehittämisellä saadaan luotua kortteliin uutta elämää ja viihtyisyyttä sekä samalla myös parempi ratkaisu nykyiselle tilaa vievälle avoparkkialueelle. Nykyiset autopaikat voitaisiin sijoittaa esimerkiksi pihan alle rakennettavaan pysäköintihalliin, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

 

#senaatti-kiinteistöt #uudenmaan kasarmi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0